Facebook Instagram Pinterest Newsletter

Altijd een goede reden om avocado te eten

Avocado's zijn een goede en gezonde toevoeging aan het dagelijks voedingspatroon. Eigenlijk is avocado fruit, maar wordt gezien als een vruchtgroente. Je kunt avocado dus meerekenen als groente. Een avocado is uniek want het bevat veel onverzadigd vet. Het vervangen van verzadigde vetzuren door onverzadigde vetzuren heeft een positief effect op het cholesterol. Naast onverzadigde vetzuren is een avocado rijk aan vitamine B6 en koper. Andere voedingswaarden van avocado's zie je hiernaast.

199 Kcal
0,4 g Suikers
19,5 g Vetten
2,2 g Verzadigde vetten
4,3 g Vezels

*Per 100 gram

1/4 avocado: +/-60 gram
1/2 avocado: +/- 125 gram
Hele avocado: +/- 250 gram

Onverzadigde vetzuren

Avocado’s zijn rijk aan gezonde onverzadigde vetten, het vervangen van verzadigde door onverzadigde vetzuren is goed voor de cholesterolspiegel.

Vitamine B6

Avocado’s zijn een bron van vitamine B6, vitamine B6 reguleert mede de activiteit van de hormonen draagt bij tot een normale werking van het immuunsysteem.

Koper

Avocado’s zijn een bron van koper, koper draagt bij tot een normale werking van het immuunsysteem.

Meer weten over avocado’s? Bekijk de avocadopagina of download het e-book!

Avocadopagina Download e-book

Koop je EAT ME avocado’s en win een e-bike!

Hey avocado lover! Wil jij kans maken op mooie prijzen? Doe dan mee met onze winactie. Wat moet je doen?

1

Ga naar een van de onderstaande supermarkten en koop een 2-pack of 4-pack EAT ME avocado’s met actielabel.

2

Volg de instructies op de verpakking en registreer je als avocado lover! Maak kans op een e-bike of één van de andere mooie prijzen!

*De winnaars van de actie maken wij op 14 augustus 2020 bekend. Zij worden per mail op de hoogte gebracht. Bekijk hier de actievoorwaarden.

EAT ME avocado's koop je bij

Altijd een goed moment om avocado te eten!

Of het nu gaat om ontbijt, lunch, avondeten of snack, avocado maakt ieder eetmoment lekkerder! Een avocado is lekker om de dag mee te starten op brood met tomaatjes en ei, maar ook een goede toevoeging aan een poke bowl als heerlijke lunch. Je kunt avocado ook gebruiken in vele tussendoortjes of snacks, bak er bijvoorbeeld een cake mee of gebruik het voor de guacamole. Een heerlijke dip voor bij tortillachips of jouw favoriete Zuid-Amerikaanse gerecht.

Ieder moment van de dag een goed moment om avocado te eten, bekijk alle inspiratie op onze receptpagina.

Hoe snijd je een avocado?

Snijd de avocado rondom de pit door. Draai de twee helften van elkaar af. Verwijder de pit met een lepel. Schil de avocado of lepel de vrucht uit. Ook kun je de superhandige avocadosnijder gebruiken. Hiermee kun je een eetrijpe avocado eenvoudig opensnijden, ontpitten, in stukjes snijden en uitlepelen.

Waar komen avocado's vandaan?

Avocado’s komen oorspronkelijk uit Centraal-Amerika. Wij volgen de seizoenen van verschillende landen om jaarrond de meest smaakvolle avocado’s te kunnen leveren. Onze belangrijkste aanvoerlanden zijn Chili, Peru, Mexico en Zuid-Afrika. Daarnaast komen avocado’s ook uit Colombia, Kenia en Spanje. Onze avocadotelers wachten met het plukken van avocado’s tot het oliegehalte in de vrucht perfect is. Het hoge oliegehalte geeft een EAT ME avocado zijn romigheid en smaak. Door de vruchten na de oogst op een juiste wijze te rijpen weten onze rijpmeester de eetrijpe EAT ME avocado’s een langere houdbaarheid mee te geven. Zo kun je dus zelf beslissen of je meteen gaat genieten van de avocado of dat je ‘m nog een in de koelkast bewaard.

Meer weten over de herkomst van onze avocado, bekijk de avocadopagina.

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.