Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Mango snijden

EAT ME wil inspireren om de grenzeloze mogelijkheden te ontdekken van het brede aanbod aan groenten en fruit. Met eenvoudige gerechten en praktische tips zet je in een handomdraai een lekker en gezond gerecht op tafel of geef je het een exotische twist. Zo lees je op deze pagina alles over hoe je het beste een mango kunt snijden.

Hoe snijd je een mango? 

 

Mango snijden

Er zijn vele manieren om het vruchtvlees van een mango uit de schil te halen, maar hoe kun je nu het beste een mango snijden? Dit is afhankelijk van in welke vorm je het gesneden mango vruchtvlees wilt serveren en welke keukentools je bij de hand hebt.

Voordat je een mango gaat snijden is het belangrijk om te weten dat de mango een steenvrucht is en in het midden van deze vrucht bevindt zich een langwerpige, oneetbare, pit.

Mango snijden met een speciale mangosnijder

EAT ME heeft een handige mangosnijder ontwikkelt, waarmee je de eetrijpe mango's heel gemakkelijk kunt ontpitten en halveren. De mangosnijder gebruikt je als volgt:

  • Neem een rijpe mango en zet deze rechtop met de steel naar beneden.
  • Zet de mangosnijder op de mango met de ovale opening gelijk aan de vorm van de mango.
  • Duw de mangosnijder in een soepele beweging naar beneden.
  • Nu kun je het vruchtvlees uit de twee mangohelften halen met een mesje en eventueel een lepel.

 

Mango snijden met een mesje

Heb je geen mangosnijder in je bezit of bij de hand, maar wil je wel een mango snijden? Dan kun je een mango als volgt met een mesje ontpitten en halveren:

  • Neem een rijpe mango en leg deze neer met het steeltje naar je toe.
  • Snijd met je mes twee langwerpige helften, langs de pit, van de mango af.
  • Nu kun je het vruchtvlees uit de twee mangohelften halen met een mesje en eventueel een lepel.

 

Blokjes of reepjes mango snijden

Hoe je het vruchtvlees uit de twee gesneden mangohelften snijdt of lepelt is afhankelijk van of je blokjes of reepjes wilt.

Wil je blokjes mango snijden? Snijd het vruchtvlees van de mangohelften verticaal en horizontaal in. Keer vervolgens de mangohelften binnenstebuiten, zo heb je een mango-egeltje, en snijd de mango-blokjes eenvoudig van de schil. Je kunt ook de mango helften verticaal en horizontaal insnijden, zonder ze vervolgens binnenstebuiten te keren, en dan met een lepel de blokjes uit de helften lepelen.

Heb je reepjes gesneden mango nodig? Snijd dan het vruchtvlees alleen verticaal in en lepel deze uit de schil.

Tip: bekijk hier de video over hoe je een mango snijdt.

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.