Facebook Instagram Pinterest Newsletter

Ja, ik wil!

Zeg jij al 'Ja' tegen avocado?

Zou jij (vaker) avocado willen eten, maar weet je eigenlijk niet zo goed hoe? Dat geeft niets. Speciaal voor jou schrijven wij deze avoca-DO's. Na het lezen van dit artikel ben jij helemaal klaar voor jouw 'Yes, I avoca-do!'

 

 

1. Wat is een avocado precies en hoe smaakt het?

Avocado's zijn ronde tot peervormige vruchten en hebben een relatief harde groene tot roodbruine of bijna zwarte schil. Het zachte en romige vruchtvlees is donkergeel tot lichtgroen van kleur en heerlijk nootachtig van smaak. Het is dus geen zoete vrucht. Avocado wordt vaak aangezien voor en gebruikt als groente, daarom vind je de avocado in de winkel vaak naast de tomaten en komkommers.

2. Hoe weet ik wanneer een avocado rijp is?

Van een banaan weten we allemaal: groen is onrijp, geel is rijp en bruin is overrijp. Bij een avocado kun je de rijpheid niet aan de buitenkant zien. Er zijn namelijk verschillende soorten avocado's en de één wordt wel donkerder van kleur naarmate die rijper wordt en de ander blijft gewoon heldergroen.

Maar hoe kun je dan wel weten of een avocado rijp is? Wij adviseren om de avocado in de winkel te pakken en vast te houden, zoals je een ei zou vasthouden en er dan heel licht en voorzichtig met je handpalm op te drukken. Let op: NIET met je vingers knijpen! Dat vinden ze niet leuk en er zullen daardoor later beurse plekken ontstaan. Als de vrucht nog heel hard voelt, is deze nog niet rijp. Als de vrucht een klein beetje meegeeft, is deze wel rijp.

Toch blijft het inschatten van de rijpheid moeilijk. Gelukkig heeft EAT ME al jarenlang ervaring met het rijpen van avocado's. Wanneer een avocado van ons het paarse EAT ME stickertje met de rode 'rijp' pijl krijgt, kun je erop vertrouwen dat deze perfect eetrijp is en na aankoop direct te consumeren of nog een aantal dagen te bewaren is in je koelkast.

TIP: Wil je eetrijpe avocado's een paar dagen bewaren? Leg ze dan niet op de fruitschaal, maar in de koelkast.

3. Hoe kan ik een avocado snijden?

Er zijn meerdere manieren, maar in deze video zie jij hoe je de avocado heel gemakkelijk in blokjes kunt snijden. Het grootste verschil met andere vruchten is dat je de avocado niet schilt, maar juist het vruchtvlees uit de schil lepelt.4. Hoe kan ik avocado lekker combineren?


Het leuke van avocado's is dat je ze grenzeloos kunt combineren. Om te beginnen zouden we de volgende 3 toepassingen adviseren.

1. Tussen je sandwich

TIP: ook lekker, leuk & gezond voor kinderen!

2. In je salade

3. In je pasta

 

TIP: Om te voorkomen dat avocado in een gerecht een beetje bruin kleurt, kun je limoensap over de avocado sprenkelen. Dan blijft de avocado langer mooi groen en ziet jouw gerecht er net zo lekker uit als het smaakt.

Zo, nu ben jij klaar voor avocado en kun je met overtuiging 'Ja, ik wil' zeggen. Wil je ervan verzekerd zijn dat je avocado perfect eetrijp is? Scoor hem dan in een van deze winkels, want daar verkopen ze EAT ME avocado's met het paarse stickertje.

Wil je een echte avocado expert worden? Download dan nu jouw persoonlijke avocado E-book, vol recepten, informatie & nog meer tips.

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.