Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Rol met papaja en limoenmascarpone

Recept time
Recept time 20
Recept time Oven
Recept time Kookpan

Formosa papaja en limoen vormen een heerlijke combinatie in dit recept. Geniet van deze lekkernij voor bij de koffie of als dessert.

Ingrediënten

  • 4 EAT ME limoenen
  • 1 Formosa papaja
  • 200 ml water
  • 200 g geleisuiker
  • 5 eieren
  • 100 ml slagroom
  • 250 g mascarpone
  • 100 g poedersuiker
  • 150 g basterdsuiker
  • 15 g vanillesuiker
  • 125 g bloem
  • 25 g maïzena
  • 1 mespunt zout

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Maak eerst de Formosa papaja compote. Snijd de papaja verticaal doormidden. Verwijder de pitjes met een lepel.
    Lepel vervolgens het vruchtvlees uit de twee helften.
  2. Gebruik circa 500 gram van het vruchtvlees voor de compote. Snijd het vruchtvlees in stukken en leg deze in een pan met 200 ml water.
  3. Laat de stukken Formosa papaja 5 minuten koken en pureer het geheel tot een gladde massa.
  4. Voeg de geleisuiker toe en laat dit 5 minuten zachtjes doorkoken.
    Laat de compote afkoelen in de koelkast.
  5. Voor het cakebeslag doe je de eieren met de basterdsuiker en de vanillesuiker in een kom.
    Zet deze kom in een bak met warm water. Klop dit mengsel tot de suiker geheel is opgelost en er een dikke schuimige massa ontstaat.
  6. Meteen daarna spatel je de gezeefde bloem, maïzena en zout in gedeelten luchtig door de geklopte eieren tot de bloem is opgelost.
  7. Verwarm de oven voor op 180°C.
  8. Gebruik nu een ingevette vierkante bakplaat van circa 30 bij 40 cm en verdeel het beslag tot een dikte van circa 1 cm.
    Bak de cake gaar in 12 tot 16 minuten. Laat op een rooster minstens twee uur afkoelen.
  9. Maak nu de vulling door 1 limoen te raspen en daarna alle limoenen te halveren en uit te persen.
  10. Klop de mascarpone luchtig en voeg het limoensap en de poedersuiker toe.
  11. De slagroom kun je nu apart opkloppen, spatel hier de limoenrasp door.
  12. Meng beiden mengsels voorzichtig door elkaar tot de luchtige limoenmascarpone.
  13. Bestrijk de cake met de Formosa papaja compote.
  14. Bedek de compote met een laagje limoenmascarpone, maar houd een beetje over voor decoratie.
  15. Het overgebleven vruchtvlees van de Formosa papaja snijd je in fijne blokjes, hiermee bedek je de limoenmascarpone.
  16. Rol de cake nu voorzichtig op.
  17. Decoreer de rol door de overgebleven limoenmascarpone, papaja-, en limoenplakjes te gebruiken.
Enjoy

Anderen bekeken ook

Vijgen bananenbrood
Vijgen bananenbrood
Zoete aardappelmuffins
Zoete aardappelmuffins
Carambola tartes tatin
Carambola tartes tatin
Kokosmakronen
Kokosmakronen
Physalis-appel galette
Physalis-appel galette

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.