Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Aardbeien-brownietaart

Recept time 75 min.
Recept time 12
Recept time Oven
Recept time Kookpan

Zoet en sappige aardbeien zijn heerlijk in combinatie met chocoalad in deze aardbeien-brownietaart

Ingrediënten

Brownie:

  • 360 g witte basterd suiker
  • 320 g boter
  • 12 g vanillesuiker
  • 400 g chocolade
  • 375 g bloem
  • 2 g bakpoeder
  • 4 eieren
  • 50 dl water
  • snufje zout

Topping:

  • 400 g EAT ME aardbeien
  • 1 EAT ME limoen
  • 6 takjes EAT ME munt
  • 10 EAT ME eetbare bloemen
  • 400 g mascarpone
  • 100 dl slagroom
  • 3 el poedersuiker

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Breng de basterd suiker, boter, water en vanillesuiker in een steelpan aan de kook. Roer goed door elkaar.
  3. Voeg de chocolade hieraan toe en laat smelten. Haal daarna de pan van het vuur, voeg de eieren toe en roer alles goed door met een garde.
  4. Zeef de bloem en voeg samen met de zout en bakpoeder toe aan het beslag. Roer goed door.
  5. Vet een bakvorm in met een klontje boter en giet het chocolademengsel in de bakvorm.
  6. Bak de brownie in 20 minuten af in de oven.
  7. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd alle aardbeien in vieren.
  8. Klop de mascarpone, slagroom, sap van limoen rustig op in een keukenmachine.
  9. Haal de brownie uit de oven en laat goed afkoelen.
  10. Smeer de mascarpone over de brownie en verdeel hierover de aardbeien, eetbare bloemen en takjes munt.
Enjoy

Meer recepten met limoen

Avocado smoothie met mini paksoi
Avocado smoothie met mini paksoi
Kipsaté in tamarinde marinade
Kipsaté in tamarinde marinade
Rawit peper salsa
Rawit peper salsa
Salade van groene asperges en zeekraal
Salade van groene asperges en zeekraal
Zoet gevulde kumquats
Zoet gevulde kumquats
Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.