Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Aardbeientiramisu met bosvruchten

Recept time
Recept time 10
Recept time Kookpan

Dit verrukkelijke toetje met aardbeien en bosbessen is een echt zomers dessert. Ideaal als je voor een grotere groep een lekker nagerecht wilt serveren.

Ingrediënten

  • 250 g EAT ME aardbeien
  • 125 g EAT ME blauwe bessen
  • 125 g EAT ME frambozen
  • 125 g EAT ME bramen
  • 125 g EAT ME rode bessen
  • 6 eidooiers
  • 150 g kristalsuiker
  • 100 ml witte wijn
  • 100 g aardbeienjam
  • 500 g mascarpone
  • 20 g gelatine
  • 600 ml slagroom
  • 10 lange vingers

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Week de blaadjes gelatine in de nog koude witte wijn.
  2. Verwarm de wijn vervolgens totdat de gelatine is opgelost. Laat het geheel niet koken.
  3. Klop de eidooiers samen met de helft van de kristalsuiker en het wijnmengsel au
  4. bain-marie tot een luchtige massa. Laat de opgeklopte eidooiers 10 minuten afkoelen en klop daarna verder op.
  5. Klop de slagroom apart op tot yoghurtdikte.
  6. Voeg vervolgens de andere helft van de kristalsuiker en de aardbeienjam toe aan de mascarpone en klop dit op.
  7. Spatel vervolgens de opgeklopte eidooiers door het mascarponemengsel en spatel daarna de opgeklopte slagroom
    door het mascarponemengsel.
  8. Was de aardbeien en snijd ze in plakjes. Houd 4 aardbeien over voor de garnering.
    Voeg de aardbeienplakjes toe aan het mascarponemengsel.
  9. Neem een taartvorm en vul deze met de helft van de aardbeienmascarpone en leg hier de lange vingers op.
    Bedek vervolgens met de rest van het mengsel. Laat daarna 60 minuten opstijven in de koelkast.
  10. Was de blauwe bessen, frambozen, bramen en rode bessen en laat deze goed uitlekken.
    Meng alle bessen en verdeel over de opgesteven taart.
  11. Laat de taart vervolgens nog minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
Enjoy

Anderen bekeken ook

Kiwi chocoladelollies
Kiwi chocoladelollies
Fruitspiesjes met carambola
Fruitspiesjes met carambola
Gegrilde mini ananas
Gegrilde mini ananas
Mangosteen panna cotta
Mangosteen panna cotta
Moorkopjes gevuld met avocadomousse
Moorkopjes gevuld met avocadomousse
Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.