Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Aspergerol met gerookte zalm en avocadomousse

Recept time 30 min.
Recept time 4
Blender Blender

Verras je familie en vrienden tijdens het kerstdiner met een waanzinnige eerste gang. Extra feestelijk door het voorgerecht in een leuk wekpotje te serveren.

Ingrediënten

  • 4 EAT ME groene asperges
  • 2 EAT ME avocado's
  • 1 EAT ME limoen
  • 50 ml slagroom
  • 50 g pijnboompitten
  • 4 plakjes gerookte zalm
  • ¼ komkommer
  • peper & zout

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Was de groene asperges en snijd de onderkant (1-2 cm) van de asperges af.
  2. Blancheer de asperges ongeveer 4 minuten in een pan met kokend water. Spoel ze daarna koud.
  3. Snijd ondertussen de avocado's rondom de pit door. Draai de 2 helften van elkaar af. Verwijder de pitten, lepel het vruchtvlees uit de schillen en doe in de blender.
  4. Pureer de avocado's samen met het sap van de limoen en de slagroom tot een gladde mousse. Voeg naar smaak peper en zout toe en verdeel de avocadomousse over de glaasjes.
  5. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan.
  6. Rol de onderkant van de asperges in met een plakje gerookte zalm. Zet in elk glaasje een groene asperge omwikkeld met zalm.
  7. Snijd de komkommer in fijne blokjes.
  8. Decoreer de glaasjes met pijnboompitjes en blokjes komkommer.
Enjoy

Meer recepten met avocado

Avocadoslakjes
Avocadoslakjes
Granaatappel-avocado salade
Granaatappel-avocado salade
Avo eggs benedict
Avo eggs benedict
Smoothie van papaja en passiefruit
Smoothie van papaja en passiefruit
Tonijntartaar met framboos-aardbei
Tonijntartaar met framboos-aardbei

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.