Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Atjar tjampoer met gember en kurkuma

Recept time 120 min.
Recept time 4
Recept time Kookpan

Atjar tjampoer is een bekend Indonesisch bijgerecht. De frisse smaak van Atjar past goed bij gekruide gerechten
en is daarom een vast onderdeel bij de rijsttafel. Met kurkuma geef je Atjar de herkenbare gele kleur.

Ingrediënten

  • 30 g EAT ME gember
  • 1 EAT ME rawit peper
  • 40 g kurkuma
  • 1 teentje knoflook
  • ½ bloemkool
  • ½ komkommer
  • 1 middelgrote winterpeen
  • ½ rode paprika
  • ½ witte kool
  • 600 ml water
  • 600 ml blanke azijn
  • 8 el kristalsuiker
  • 1 el olijfolie

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Schil de kurkuma en gember en snijd vervolgens in grove blokjes.
  2. Was de rawit peper, halveer en verwijder de zaadjes. Snijd de pepers vervolgens in hele fijn stukjes.
  3. Snijd de knoflook in grove stukjes.
  4. Fruit de knoflook, kurkuma, gember en rawit peper in een middelgrote pan met de olijfolie gedurende 4 minuten.
  5. Blus daarna af met het water en de azijn. Voeg de kristalsuiker hier aan toe. Breng alles aan de kook
    en laat het kruidenmengsel een halfuurtje zachtjes doorkoken.
  6. Halveer intussen de paprika en verwijder de zaadjes. Snijd de paprika daarna in fijne reepjes.
    Schil de winterpeen en snijd samen met de komkommer ook in fijne reepjes.
    Snijd de bloemkool in kleine roosjes.
  7. Zeef het kruidenmengsel.
  8. Breng het gezeefde vocht weer aan de kook en voeg alle gesneden groenten hieraan toe.
    Laat 7 minuten zachtjes doorkoken met de deksel op de pan.
  9. Haal de groenten daarna van het vuur en laat deze circa 1 uur op een rooster afkoelen met de deksel op de pan.
  10. Als het afgekoeld is doe je de atjar tjampoer in een weckpot of een ander afgesloten bakje.
    Bewaar vervolgens in de koelkast.
Enjoy

Tip

De atjar tjampoer is 3 tot 4 weken in de koelkast te bewaren en bijvoorbeeld perfect bij saté.

Anderen bekeken ook

Lamsbout met rozemarijn
Lamsbout met rozemarijn
Zoete aardappelburgers
Zoete aardappelburgers
Kousenband salade
Kousenband salade
Kumquat marmelade
Kumquat marmelade
Roergebakken haricots verts in ketjap
Roergebakken haricots verts in ketjap

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.