Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Avocado gevuld met chocolademousse

Recept time 45 min.
Recept time 4
Recept time Oven
Blender Blender

Een feestje om te maken: avocado's gevuld met chocolademousse. Deze avocado's kan je serveren bij de koffie of als dessert.

Ingrediënten

  • 4 EAT ME avocado's
  • 50 g pure chocolade
  • 1 dl slagroom
  • ½ el bruine basterdsuiker
  • 1 el ahornsiroop
  • 50 g pistachenoten
  • 50 g hazelnoten

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Leg bakpapier op een bakplaat. Strooi de hazelnoten en pistachenoten over de bakplaat. Bak de noten circa 4 á 5 minuten totdat ze goudbruin zijn. Haal daarna de bakplaat uit de oven en laat de noten afkoelen.
  3. Smelt ondertussen de chocolade samen met de roomboter au bain-marie. Meng de slagroom met de suiker en klop op tot een romige massa. Spatel daarna de slagroom door het chocolademengsel. Laat het mengsel in de koelkast afkoelen.
  4. Maal de hazelnoten en pistachenoten in een blender tot een kruimelig mengsel.
  5. Snijd de avocado's rondom de pit door. Draai de twee helften van elkaar af. Verwijder de pit met een lepel en schil de avocado's.
  6. Vul de avocado's met de chocolademousse en de druk de 2 helften van de avocado's weer tegen elkaar aan.
  7. Rol daarna de avocado's door het notenmengsel.
Enjoy

Anderen bekeken ook

Exotisch fruitspiesje
Exotisch fruitspiesje
Vijgen blini
Vijgen blini
Tamarillo gazpacho
Tamarillo gazpacho
Vegetarische loempia met haricots verts
Vegetarische loempia met haricots verts
Exotisch fruitspiesje
Exotisch fruitspiesje

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.