Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Avocado gevuld met gerookte zalm en ei

Recept time 15 min.
Recept time 6
Recept time Oven

Super gezond als lunch: deze avocado met gerookte zalm en ei uit de oven. Heel simpel en erg lekker! Ook leuk om als ontbijt te maken. De romige en nootachtige smaak van de avocado combineert perfect met de gerookte zalm en het eitje.

Ingrediënten

  • 3 EAT ME avocado's
  • 20 g EAT ME bieslook
  • 125 g gerookte zalm
  • 6 eieren (kleine maat)

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 180˚C.
  2. Snijd de avocado rondom de pit door. Draai de 2 helften van elkaar af. Verwijder de pit met een lepel.
  3. Leg de gehalveerde avocado's op een bakplaat en leg in elke halve avocado, in de holte van de pit, een stukje gerookte zalm.
  4. Tik 1 eitje open in een schaaltje en haal vervolgens met een lepel de eidooier uit het schaaltje en leg dit op de gerookte zalm in de holte van 1 halve avocado. Probeer nog een beetje eiwit uit het schaaltje bij je eigeel toe te voegen aan het eigeel. Herhaal deze stap voor elke halve avocado.
  5. Doe de avocado's in de oven en bak ze in ongeveer 8 tot 9 minuten af.
  6. Was intussen de bieslook stengels en snijd deze rag fijn.
  7. Haal de avocado's uit de oven en serveer ze op een schaal.
  8. Garneer de avocado's met de fijngesneden bieslook.
Enjoy

Anderen bekeken ook

Kokos-mueslirepen
Kokos-mueslirepen
Havermoutpannenkoekjes met bramen
Havermoutpannenkoekjes met bramen
Yoghurt met blauwe bessen en bramen
Yoghurt met blauwe bessen en bramen
Kumquat marmelade
Kumquat marmelade
Bieslook-roomkaas bolletjes
Bieslook-roomkaas bolletjes

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.