Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Avocado ijs

Recept time 540 min.
Recept time 6
Blender Blender

Wist je dat je ontzettend lekker ijs kunt maken van avocado? Ook handig om te maken van avocado's die je net even te lang hebt laten liggen.

Ingrediënten

  • 2 EAT ME avocado's
  • 400 ml kokosmelk
  • 125 g rietsuiker
  • 150 g pistache nootjes

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Verwarm de kokosmelk samen met de rietsuiker in een steelpan, maar zorg dat het niet gaat koken.
  2. Haal de pan van het vuur als de rietsuiker is opgelost en laat het ruim 1 uur afkoelen.
  3. Blend de pistachenoten tot poeder en houd apart.
  4. Snijd de avocado’s rondom de pit door. Draai de 2 helften van elkaar af. Verwijder de pit, lepel het vruchtvlees uit de schil en pureer fijn in de blender. Giet de kokosmelk erbij en mix tot een gladde massa.
  5. Giet in een kom, spatel de gemalen pistachenoten erdoorheen en zet 1 uur afgedekt in de vriezer.
  6. Haal het licht bevroren mengsel vervolgens uit de vriezer en mix opnieuw op lage stand in de blender.
  7. Giet terug in de kom en zet het voor 7 uur terug in de vriezer.
  8. Serveer met toppings naar keuze.
Enjoy

Anderen bekeken ook

Pavlova met lychees en frambozen
Pavlova met lychees en frambozen
Tonijntartaar met framboos-aardbei
Tonijntartaar met framboos-aardbei
Mango-physalis ijsjes
Mango-physalis ijsjes
Blini’s met kiwi en mango
Blini’s met kiwi en mango
Tropische smoothiebowl
Tropische smoothiebowl

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.