Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Avocado-tomaat sandwich

Recept time 15 min.
Recept time 2

Wist je dat avocado vroeger al als boter werd gebruikt door zeelieden? Avocado op brood is naast voedend ook erg lekker.

Ingrediënten

  • 1 EAT ME avocado
  • 20 g EAT ME basilicum
  • 2 tomaten
  • 12 blaadjes sla
  • 6 sneetjes volkoren brood
  • peper & zout

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Was de tomaten en snijd in plakken.
  2. Was daarna de blaadjes basilicum en de blaadjes sla. Dep de blaadjes droog. Snijd de basilicum daarna fijn.
  3. Snijd vervolgens de avocado rondom de pit doormidden. Draai de 2 helften van elkaar af. Verwijder de pit.
    Lepel het vruchtvlees uit en snijd het in plakjes.
  4. Snijd de korsten van het brood af.
  5. Beleg een sneetje brood met 2 blaadjes sla, plakjes tomaat en strooi hierover wat basilicum.
    Leg hier nog een sneetje brood bovenop. Beleg dit vervolgens met blaadjes sla en plakjes avocado.
    Voeg naar smaak peper en zout toe. Eindig met een sneetje brood. Beleg de tweede sandwich op dezelfde manier.
  6. Snijd de sandwiches schuin doormidden.
Enjoy

Meer recepten met avocado

Truffelaardappelsalade met avocado
Truffelaardappelsalade met avocado
Avocado pancakes
Avocado pancakes
Wrappizza met avocado
Wrappizza met avocado
Avocado-garnalen cocktail
Avocado-garnalen cocktail
Crostini’s met avocado
Crostini’s met avocado

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.