Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Avocadosalade met basilicum dressing

Recept time 20 min.
Recept time 4
Blender Blender

Een heerlijke salade maken? Geniet van de volle en romige smaak van avocado in dit zorgvuldig samengestelde recept.

Ingrediënten

  • 2 EAT ME avocado's
  • 40 g EAT ME basilicum
  • 300 g gemengde salade
  • 16 cherrytomaatjes
  • 24 mozzarella bolletjes
  • 100 ml olijfolie
  • 1 teentje Knoflook
  • 20 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 20 g pijnboompitten
  • 1 sjalotje
  • peper & zout

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan.
  2. Snijd het teentje knoflook en het sjalotje fijn.
  3. Was daarna de basilicum.
  4. Meng de olijfolie, basilicum, knoflook, sjalotje, Parmezaanse kaas en pijnboompitten in een mengbeker
    van een staafmixer tot een basilicum-pestodressing. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Verdeel de gemengde salade over 4 borden.
  6. Halveer de cherrytomaatjes en verdeel deze over de borden, samen met de mozzarellabolletjes.
  7. Snijd de avocado rondom de pit door. Draai de 2 helften van elkaar af. Verwijder de pit met een lepel.
    Lepel het vruchtvlees uit de schil en snijd in dunne partjes. Verdeel de partjes vervolgens over de borden.
  8. Besprenkel de avocadosalade op elk bord met de basilicum-pestodressing.
Enjoy

Anderen bekeken ook

Avocado wrap
Avocado wrap
Peulen en aardappel ovenschotel
Peulen en aardappel ovenschotel
Sugar snaps salade met ossenhaaspuntjes
Sugar snaps salade met ossenhaaspuntjes
Salade pepino met blauwe bes
Salade pepino met blauwe bes
Mini groenten met smeuïge dip
Mini groenten met smeuïge dip

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.