Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Beenham met tijm en suikermaïs

Recept time 35 min.
Recept time 3
Recept time Oven
Recept time Magnetron

Bereid dit heerlijke hoofdgerecht voor jou en je vrienden of familie. De paprika-honing-tijm marinade past er perfect
bij en zorgt ervoor dat het vlees een heerlijk, knapperig korstje krijgt, maar tegelijkertijd mals blijft van binnen.

Ingrediënten

  • 3 EAT ME hele suikermaïskolven
  • 5 g EAT ME tijm
  • 800 g beenham
  • 3 el honing
  • 3 tl paprikapoeder

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 160°C.
  2. Meng de honing en de paprikapoeder in een schaaltje.
  3. Dep vervolgens de beenham met keukenpapier droog. Smeer met een kwastje het honing-paprikamengsel
    over de beenham.
  4. Was de tijm. Ris de blaadjes van de takjes tijm en strooi deze over de beenham.
  5. Doe de beenham in een ovenschaal en bak in circa 25 minuten gaar in de oven.
    Tijdens het bakken de beenham om de 7 minuten met het kwastje insmeren met het honing-paprikamengsel
    en de blaadjes tijm die van de beenham afglijden.
  6. Haal vervolgens de beenham uit de oven en laat ongeveer 5 minuten rusten in de ovenschaal op een rooster.
  7. Verwarm de suikermaïs in de magnetron volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  8. Snijd de beenham in dunne plakken en verdeel de plakken over de borden. Serveer met de suikermaïskolven.
Enjoy

Anderen bekeken ook

Spicy kip met mihoen
Spicy kip met mihoen
Gepofte aardappel gevuld met cranberrycompote
Gepofte aardappel gevuld met cranberrycompote
Varkenshaas met gebakken peer en gorgonzolasaus
Varkenshaas met gebakken peer en gorgonzolasaus
Gambaspies met koriander-mangosalsa
Gambaspies met koriander-mangosalsa
Chili con carne met mango
Chili con carne met mango

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.