Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Bieten-gembersoep

Recept time 30 min.
Recept time 4
Recept time Kookpan

Heb je wel eens de verrassende combinatie van biet en gember geproefd? Het past erg mooi bij elkaar en zo ook in deze soep. Probeer de soep eens uit!

Ingrediënten

  • 600 g EAT ME bieten
  • 20 g EAT ME gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 appel
  • 2 dl kokosmelk
  • 1 bosui
  • 1,5 L groentebouillon
  • 3 el olijfolie
  • 4 el crème fraîche

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Schil de gember en snijd in stukken.
  2. Snipper de ui en pers de knoflook met een knoflookpers.
  3. Verhit olijfolie in een pan en fruit de knoflook, gember en ui aan.
  4. Schil de bieten en de appel en snijd ze grof. Voeg vervolgens de bieten en appel toe.
  5. Blus het geheel af met groentebouillon en breng aan de kook met de deksel op de pan. Zet het vuur laag.
  6. Snijd intussen de bosui in fijne ringetjes.
  7. Pureer na 20 minuten de soep met een staafmixer.
  8. Meng de kokosmelk door de soep en breng op smaak met peper.
  9. Serveer met een crème fraîche en bosui.
Enjoy

Meer recepten met gember

Kaasplank met papajachutney
Kaasplank met papajachutney
Fruitwater met gember, limoen en munt
Fruitwater met gember, limoen en munt
Carambola tartes tatin
Carambola tartes tatin
Mangosalade met garnalen
Mangosalade met garnalen
Groenten met verse gember en citroengras
Groenten met verse gember en citroengras

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.