Bimi met tagliatelle en gegrilde zalm - EATME Bimi met tagliatelle en gegrilde zalm - EATME
  • Bimi met tagliatelle en gegrilde zalm

Bimi met tagliatelle en gegrilde zalm

Recept time 20 min.
Recept time 2
Recept time Oven
Recept time Kookpan

Simpel en snel een nieuw pastagerecht maken? Dit zorgvuldig samengestelde recept met bimi is erg smaakvol.

Ingrediënten

  • 200 g EAT ME bimi
  • ½ rode paprika
  • 150 g tagliatelle
  • 2 zalmfilets
  • 1 el olijfolie
  • 25 g bloem
  • 25 g roomboter
  • 50 ml melk
  • 50 ml kookroom
  • ½ groentebouillon blokje
  • peper & zout

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Gril ondertussen de zalmfilets gedurende 2 minuten in een grillpan met de olijfolie,
    totdat beide zijden dicht zijn geschroeid. Leg de zalmfilets op een met bakpapier beklede bakplaat.
  3. Laat de roomboter op laag vuur smelten in een steelpan, de boter mag niet bruin worden.
    Voeg vervolgens de bloem toe. Laat de boter en bloem in circa 3 minuten binden op laag vuur.
  4. Zet het vuur middelhoog, voeg de melk toe en blijf de gehele tijd roeren, totdat de klontjes verdwenen zijn.
    Zet het vuur weer laag en voeg al roerend de kookroom en het halve groentebouillonblokje toe.
    Laat het geheel nog zachtjes doorkoken gedurende 3 minuten.
  5. Snijd de paprika doormidden en verwijder de zaadjes. Snijd vervolgens in klein blokjes en voeg toe aan de saus.
    Breng de paprika-roomsaus op smaak met peper.
  6. Gaar daarna de zalmfilets nog gedurende 6 minuten in de oven.
  7. Blancheer intussen de bimi gedurende 6 minuten in kokend, gezouten water.
  8. Kook de tagliatelle volgens de bereidingswijze op de verpakking en spoel daarna af met koud water.
  9. Verdeel vervolgens de tagliatelle over de borden, leg hier per bord een gegrilde zalmfilet op en de bimi.
    Maak het gerecht af met de paprika-roomsaus.
Enjoy

Anderen bekeken ook

Kipsaté in tamarinde marinade
Kipsaté in tamarinde marinade
Avocadomousse
Avocadomousse
Varkenshaas met tomaat-habanero saus
Varkenshaas met tomaat-habanero saus
Varkenshaas met tomaat-habanero saus
Varkenshaas met tomaat-habanero saus
Zeebaars-passiefruit ceviche
Zeebaars-passiefruit ceviche

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.