Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Bimi® quiche met meiraap

Recept time 60 min.
Recept time 8
Recept time Oven

Een quiche is makkelijk te maken en erg handig als je gasten ontvangt. De quiche is namelijk van te voren te bereiden en kan een aantal dagen bewaard worden. Heb je een stuk Bimi® quiche over? Neem mee als lunch! Gezond, makkelijk & lekker!

Ingrediënten

Deeg:

  • 250 g bloem
  • 125 g roomboter
  • 2 eieren
  • 2 el koud water
  • zout

Vulling:

  • 200 g EAT ME Bimi®
  • 1 EAT ME meiraap
  • 2 takjes EAT ME verse tijm
  • 8 eieren
  • 2 el crème fraiche
  • ½ tl kerriepoeder
  • ½ tl paprikapoeder
  • 1 teentje knoflook
  • 150 g geraspte jong belegen kaas
  • 1 el olijfolie
  • peper & zout

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 170°C.
  2. Maak het deeg door de boter en eieren te mengen in de keukenmachine. Voeg vervolgens de bloem, water en zout toe.
  3. Rol het deeg uit met een deegroller en bekleed hiermee een taartvorm.
  4. Pers de knoflook met een knoflookpers en rits de blaadjes tijm van de steeltjes. Klop de eieren los en meng met de crème fraiche, kerriepoeder, paprikapoeder, tijm en knoflook. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Schil de meiraap en winterpeen en snijd in dunne plakken.
  6. Kook de meiraap, Bimi® en winterpeen 2 minuten en spoel koud.
  7. Verdeel de meiraap en winterpeen over de bodem van de quichevorm, giet het eiermengsel eroverheen en leg de Bimi® erop. Bestrooi met geraspte kaas.
  8. Bak in circa 35 minuten in de oven goudbruin.
Enjoy

Tip

Je kunt de quiche warm, lauwwarm of koud serveren.

Meer recepten met tijm

Flespompoen met tijm en salie
Flespompoen met tijm en salie
Aardbei-tijm limonade
Aardbei-tijm limonade
Gestoofde prei met tijm
Gestoofde prei met tijm
Gestoofde prei met tijm
Gestoofde prei met tijm
Beenham met tijm en suikermaïs
Beenham met tijm en suikermaïs

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.