Bitterballen van zoete aardappel - EATME Bitterballen van zoete aardappel - EATME
  • Bitterballen van zoete aardappel

Bitterballen van zoete aardappel

Recept time 45 min.
Recept time 12
Recept time Kookpan
Recept time Frituurpan

Met deze bijzondere bitterballen steel je de show op een feestje of borrel. Een verrassend lekkere variatie op de originele bitterbal door de zoete smaak van zoete aardappel en de frisse accenten van verse dille.

Ingrediënten

  • 400 g EAT ME zoete aardappels
  • 1 takje EAT ME dille
  • 16 grote ongepelde, rauwe gamba's
  • 50 ml melk
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ei
  • 150 g paneermeel
  • peper & zout

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Schil en was de zoete aardappels. Kook ze vervolgens 15 minuten in gezouten water.
  2. Pel 12 gamba's, maar laat de staart eraan zitten. Pel de andere 4 gamba's helemaal en snijd deze in stukken.
  3. Hak de dille grof en pers het teentje knoflook uit.
  4. Pureer de gekookte zoete aardappels en meng de puree met de gesneden gamba's, grof gehakte dille, knoflook en melk. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Maak van het mengsel 12 gelijkwaardige balletjes door met 2 eetlepels te werken. Schep hiervoor 1 lepel vol met het mengsel, schep het vervolgens met de andere lepel van de eerste lepel af. Herhaal deze stappen totdat er een mooie ronde vorm ontstaat.
  6. Steek in ieder balletje een hele gamba, maar laat de staart uitsteken. Laat de balletjes 20 minuten afkoelen in de koelkast.
  7. Verwarm intussen de frituurpan tot 180°C.
  8. Klop het ei los en zet het paneermeel klaar in een apart bakje.
  9. Paneer de balletjes door ze eerst door het opgeklopte ei te halen en vervolgens door de paneermeel. Paneer ieder balletje 2 keer.
  10. Frituur de bitterballen circa 4 minuten in de frituur totdat ze bruin van kleur zijn.
Enjoy

Anderen bekeken ook

Zoete wraps
Zoete wraps
Panpizza met cranberries
Panpizza met cranberries
Serranoham-sharonfruitrolletjes
Serranoham-sharonfruitrolletjes
Mango oliebollen
Mango oliebollen
Vegetarische loempia met haricots verts
Vegetarische loempia met haricots verts

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.