Bladerdeegbakjes met peultjes - EATME Bladerdeegbakjes met peultjes - EATME
  • Bladerdeegbakjes met peultjes

Bladerdeegbakjes met peultjes

Recept time
Recept time 3
Recept time Oven
Recept time Kookpan

Een smaakvol hapje als voorgerecht? Dit knapperige bladerdeegbakje met romige ragout van peultjes en shii-take paddenstoelen is een perfecte manier om je diner feestelijk te beginnen.

Ingrediënten

  • 100 g EAT ME peulen
  • 60 g shii-takes
  • 3 plakjes bladerdeeg
  • 100 ml kookroom
  • 400 ml melk
  • 50 g bakboter
  • 60 g bloem
  • 1 sjalotje
  • 1 ei
  • peper & zout

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Haal de plakjes bladerdeeg uit de verpakking en laat deze ontdooien.
  3. Stans met een steekring uit ieder plakje bladerdeeg een zo groot mogelijk rondje.
  4. Bedek de bakplaat met bakpapier, leg de ronde plakjes bladerdeeg hierop en bestrijk deze met losgeklopt eigeel.
    Bak de bladerdeegrondjes in circa 18 minuten in de oven af. Laat de bladerdeegbakjes vervolgens buiten de oven op een rooster afkoelen.
  5. Snipper het sjalotje fijn en snijd de shii-takes in plakjes.
  6. Laat de boter in een steelpan op middelhoog vuur warm worden. Bak het sjalotje en de shii-take 1 minuut op laag vuur in boter.
  7. Voeg vervolgens de bloem toe aan het geheel en roer het door elkaar. Laat de bloem even warm worden en blus daarna het geheel af met 200 ml melk. Roer met een spatel door het geheel, totdat er een dikke en gladde ragout ontstaat.
  8. Voeg vervolgens de rest van de melk en de kookroom toe aan de ragout. Blijf rustig roeren totdat de ragout zachtjes gaat koken, op dat moment zet je het vuur laag.
  9. Was de peultjes, snijd daarna in stukjes en voeg deze toe aan de ragout. Laat het geheel nog 3 minuten zachtjes koken.
  10. Breng de ragout op smaak met wat peper & zout.
  11. Snijd de bovenste kapjes van de bladerdeegbakjes, verdeel de bakjes over de borden en vul met de ragout.
Enjoy

Anderen bekeken ook

Gepofte zoete aardappel met cranberrycompote
Gepofte zoete aardappel met cranberrycompote
Haricots verts-waspeen cake
Haricots verts-waspeen cake
Passiefruit gevuld met gerookte kip
Passiefruit gevuld met gerookte kip
Gambaspies met physalis bessen
Gambaspies met physalis bessen
Bruschetta met granaatappel
Bruschetta met granaatappel

Lees meer over de gebruikte producten

heart icon
For life logo

Goede en veilige werkomstandigheden
Betrokkenheid bij lokale gemeenschappen
Respect voor het milieu

Fair for Life logo

For Life programma, plus:
Fair Trade premium voor sociale projecten

Nature's Pride Foundation

Deze stichting is opgericht om lokale projecten te financieren in gemeenschappen waar onze unieke groenten & fruit vandaan komen. Het doel is economische groei en sociale verbetering te stimuleren van kleinschalige boeren, pakhuismedewerkers en hun families.

heart icon
For Life logo

Goede en veilige werkomstandigheden
Betrokkenheid bij lokale gemeenschappen
Respect voor het milieu

Fair for life logo

For Life programma, plus:
Fair Trade premium voor sociale projecten

meer over for life & fair for life
Nature's Pride Foundation

Deze stichting is opgericht om lokale projecten te financieren in gemeenschappen waar onze unieke groenten & fruit vandaan komen. Het doel is economische groei en sociale verbetering te stimuleren van kleinschalige boeren, pakhuismedewerkers en hun families.

meer over onze foundation
Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.
X

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste acties en nieuwste recepten!

Nu inschrijven
Schrijf je in