Blauwe bessen bavarois - EATME Blauwe bessen bavarois - EATME
  • Blauwe bessen bavarois

Blauwe bessen bavarois

Recept time 180 min.
Recept time 8 tot 10
Recept time Koekenpan
Blender Blender

Van blauwe bessen zijn vele lekkere gerechten te bereiden: ééntje daarvan is deze heerlijke blauwe bessen bavarois tulband. De grote verrassing van deze tulband is de pitahayasaus. Dat wordt smullen!

Ingrediënten

  • 1 EAT ME rode pitahaya
  • 250 g EAT ME blauwe bessen
  • 125 g EAT ME frambozen (garnering)
  • 125 g EAT ME bramen (garnering)
  • 2 EAT ME limoenen
  • 200 ml appelsap
  • 6 blaadjes gelatine
  • 75 g kristalsuiker
  • 3 g vanillesuiker
  • 300 ml slagroom

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Was en pureer de blauwe bessen met een blender of staafmixer en doe dit in een kookpan.
  2. Leg de blaadjes blad gelatine in een schaaltje met koud water en laat deze 10 minuten weken.
  3. Snijd vervolgens 1 limoen in tweeën. Knijp het sap uit de vrucht of gebruik hiervoor een vork.
  4. Voeg 50 gram kristalsuiker, de appelsap, de vanillesuiker en het sap van 1 limoen toe aan de gepureerde bessen.
  5. Breng het geheel tegen de kook aan. Haal de blaadjes gelatine uit het water, knijp het overtollige water uit de geweekte gelatine en voeg dit aan het geheel toe.
  6. Breng het bessenmengsel weer tegen de kook en wacht totdat de gelatine is opgelost.
  7. Haal de pan van het vuur en zet deze in een koud waterbad in de gootsteen en laat het geheel afkoelen.
  8. Klop ondertussen 250 ml slagroom op tot yoghurtdikte.
  9. Wacht vervolgens totdat het bessenmengsel genoeg is afgekoeld en het begint te geleren.
  10. Meng daarna de slagroom erdoorheen en giet de bavarois in een tulbandvorm. Zet deze ongeveer 2 uur in de koelkast om op te stijven.
  11. Snijd de pitahaya verticaal doormidden en lepel het vruchtvlees uit de schil.
  12. Doe het vruchtvlees in een steelpan en prak met een vork het vruchtvlees fijn.
  13. Snijd vervolgens de andere limoen in tweeën. Knijp het sap uit de vrucht of gebruik hiervoor een vork.
  14. Voeg 50 ml slagroom, het sap van 1 limoen en 25 gram kristalsuiker toe aan de pan.
  15. Laat het geheel zachtjes koken en roer met een garde totdat er een gladde saus ontstaat. Zet de saus na afkoelen ook in de koelkast.
  16. Haal na 2 uur de tulband uit de koelkast. Vul een grote bak, waar de tulband in past, met heet water. Houd de tulband voor 10 seconde in het hete water en haal daarna eruit. Druk eerst voorzichtig de randjes los. Zet de tulband op zijn kop op een bord en verwijder de tulbandvorm.
  17. Verdeel de pitahayasaus over de tulband.
  18. Garneer de tulband eventueel met de frambozen, bramen en extra blauwe bessen.
Enjoy

Anderen bekeken ook

Lychees-bramen granita
Lychees-bramen granita
Yoghurt bavaroistaartjes met kiwibessen
Yoghurt bavaroistaartjes met kiwibessen
Kokoswater ijsjes
Kokoswater ijsjes
Gemarineerde aardbeien
Gemarineerde aardbeien
Cranberry cheesecake
Cranberry cheesecake
heart icon
For life logo

Goede en veilige werkomstandigheden
Betrokkenheid bij lokale gemeenschappen
Respect voor het milieu

Fair for Life logo

For Life programma, plus:
Fair Trade premium voor sociale projecten

Nature's Pride Foundation

Deze stichting is opgericht om lokale projecten te financieren in gemeenschappen waar onze unieke groenten & fruit vandaan komen. Het doel is economische groei en sociale verbetering te stimuleren van kleinschalige boeren, pakhuismedewerkers en hun families.

heart icon
For Life logo

Goede en veilige werkomstandigheden
Betrokkenheid bij lokale gemeenschappen
Respect voor het milieu

Fair for life logo

For Life programma, plus:
Fair Trade premium voor sociale projecten

meer over for life & fair for life
Nature's Pride Foundation

Deze stichting is opgericht om lokale projecten te financieren in gemeenschappen waar onze unieke groenten & fruit vandaan komen. Het doel is economische groei en sociale verbetering te stimuleren van kleinschalige boeren, pakhuismedewerkers en hun families.

meer over onze foundation
Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.
X

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste acties en nieuwste recepten!

Nu inschrijven
Schrijf je in