Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Broodjes met geitenkaas en granaatappelcompote

Recept time
Recept time 10
Recept time Kookpan

Een verrassend hapje voor tussendoor om indruk mee te maken tijdens een borrel of een feestje.

Ingrediënten

  • 1 EAT ME granaatappel
  • 200 g ronde zachte geitenkaas (rol)
  • 10 mini broodjes
  • 1 krop frisee sla
  • 1 zakje Taartina
  • 200 ml rode wijn (of 200 ml water)
  • margarine

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Snijd de bovenkant van de granaatappel af. Snijd door de schil over de nerven. Breek de vrucht open.
    Haal daarna de pitjes uit de vrucht. Vang ook het sap op. Doe het sap van de granaatappel in een maatbeker.
  2. Vul het sap van de granaatappel aan met rode wijn of water tot er in totaal 200 ml sap is.
  3. Doe het vocht in de pan met het zakje Taartina. Breng aan de kook en voeg de granaatappelpitjes toe.
  4. Kook de compote kort op laag vuur. Zet vervolgens het vuur uit en laat de compote 10 minuten rusten op kamertemperatuur. Daarna laat je de compote minimaal 30 minuten afkoelen in de koelkast.
  5. Was de frisee sla en laat dit uitlekken.
  6. Snijd de geitenkaas in 10 plakjes
  7. Snijd de mini broodjes open. Besmeer de onderkant met margarine.
  8. Beleg elk broodje met 1 blaadje frisee sla, 1 plakje geitenkaas en 1 schepje granaatappelcompote.
Enjoy

Meer recepten met granaatappel

Sharonfruit carpaccio met granaatappel
Sharonfruit carpaccio met granaatappel
Granaatappeltaart
Granaatappeltaart
Avocadotoast met granaatappel
Avocadotoast met granaatappel
Gevulde zoete aardappel
Gevulde zoete aardappel
Bruschetta met granaatappel
Bruschetta met granaatappel

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.