Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Brownie met pitahaya topping

Recept time 180 min.
Recept time 16
Recept time Oven
Blender Blender

Verse brownies vallen bij iedereen in de smaak. Maak er nog een groter feestje van door de brownie te bedekken met een prachtige roze pitahaya topping.

Ingrediënten

Brownie:
  • 360 g witte basterd suiker
  • 320 g boter
  • 50 dl water
  • 12 g vanillesuiker
  • 400 g pure chocolade
  • 4 eieren
  • 375 g bloem
  • 2 g bakpoeder
  • snufje zout

Topping:

  • 2 EAT ME rood/rood pitahaya
  • 1 EAT ME limoen
  • 2 blaadjes gelatine
  • 2 tl poedersuiker
  • 50 g pistachenootjes
  • Zakje chocolade paaseieren

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Breng de basterd suiker, boter, water en vanillesuiker in een steelpan aan de kook. Roer goed door elkaar.
  3. Voeg de pure chocolade hieraan toe en laat smelten. Haal daarna de pan van het vuur, voeg de eieren toe en roer alles goed door met een garde.
  4. Zeef de bloem en voeg samen met het bakpoeder en de zout toe aan het beslag. Roer goed door.
  5. Vet een bakvorm in met een klontje boter en giet het chocolademengsel in de bakvorm.
  6. Bak de brownie in 20 minuten af in de oven. Laat de brownie daarna goed afkoelen.
  7. Snijd de pitahaya's in de lengte doormidden en lepel het vruchtvlees uit de schil. Pureer het vruchtvlees in een blender.
  8. Doe de gepureerde pitahaya samen met het sap van de limoen en poedersuiker in een steelpan en breng aan de kook.
  9. Leg de gelatine in koud water. Knijp de gelatineblaadjes uit en doe dit bij de pitahaya en breng samen aan de kook. Haal direct van het vuur als de gelatine is opgelost en plaats in de koelkast.
  10. Giet het pitahaya sap over de brownie wanneer het begint te geleren. Laat de brownie nog 1 uur opstijven in de koelkast.
  11. Hak de pistachenootjes fijn. Decoreer de taart met de pistachenootjes en chocolade paaseieren.
Enjoy

Meer recepten met limoen

Granaatappel water
Granaatappel water
Fruitwater met gember, limoen en munt
Fruitwater met gember, limoen en munt
Caribische suikermaïs met cayenne peper
Caribische suikermaïs met cayenne peper
Gemarineerde ramboetans
Gemarineerde ramboetans
Vijgen blini
Vijgen blini

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.