Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Bruschetta met granaatappel

Recept time 20 min.
Recept time 12
Recept time Oven

Bruschetta wordt in Italië veel gegeten als voorafje of hapje. De meest herkenbare bruschetta variant is met stukjes tomaat. Bruschetta kan ik vele verschillende varianten gegeten worden. Wij maken een variant met ricotta en granaatappel.

Ingrediënten

  • 1 EAT ME granaatappel
  • 4 takjes EAT ME platte peterselie
  • 250 g ricotta
  • 3 ciabatta broodjes
  • 8 tl balsamicoglazuur
  • 4 el olijfolie

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijd de kapjes van de ciabatta broodjes en snijd de broodjes vervolgens in 4 plakken.
  3. Leg de plakjes brood op een bakplaat en besprenkel met olijfolie. Rooster de plakjes brood vervolgens circa 8 minuten in de oven of totdat ze goudbruin kleuren.
  4. Verdeel de ricotta over de bruschetta.
  5. Snijd de bovenkant van de granaatappel af. Snijd door de schil over de nerven. Breek de vrucht open. Haal daarna de granaatappelpitjes uit de vrucht.
  6. Verdeel de granaatappelpitjes over de bruschetta.
  7. Besprenkel met balsamicoglazuur.
  8. Was de peterselie en snijd fijn. Bestrooi de bruschetta met peterselie.
Enjoy

Anderen bekeken ook

Zelfgemaakte vlammetjes
Zelfgemaakte vlammetjes
Vegetarische loempia met haricots verts
Vegetarische loempia met haricots verts
Filodeegbakjes met groene aspergeragout
Filodeegbakjes met groene aspergeragout
Pitahaya torentje met prosciutto en meloen
Pitahaya torentje met prosciutto en meloen
Ramboetan rolletjes met rauwe ham
Ramboetan rolletjes met rauwe ham

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.