Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Bruschetta met vijgen

Recept time 38 min.
Recept time 24
Recept time Oven
Recept time Koekenpan

Een van de vele mogelijkheden voor een Italiaanse crostino. Perfect als voorgerecht, amuse of hapje. Mozzarella en vijgen vormen een lekkere combinatie, niet alleen qua smaak maar ook qua textuur. Zorg wel voor mozzarella van goede kwaliteit, die is lekker zacht.

Ingredi├źnten

  • 1 stokbrood
  • 4 el olijfolie
  • 75 g pijnboompitten
  • 4 bollen buffelmozzarella
  • 4 EAT ME vijgen
  • 100 g rucola
  • 50 ml balsamicoglaze
  • Peper en zout

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 200 ┬░C.
  2. Snijd het stokbrood in ca. 24 plakjes. Leg het brood op een bakplaat en besprenkel ze met de olijfolie. Rooster het brood in de oven in ca. 8 minuten goudbruin.
  3. Verhit een koekenpan en rooster de pijnboompitten in ca. 3 minuten op middelhoog vuur goudbruin. Laat ze afkoelen op een bord.
  4. Snijd elk bol mozzarella in 6 plakjes en elke vijg in 6 partjes. Leg op elk sneetje brood wat rucola, een plak mozzarella en een partje vijg. Zigzag er wat de balsamico glaze over en bestrooi met de pijnboompitten. Bestrooi naar smaak met peper.
Enjoy

Meer recepten met vijgen

Vijgen blini
Vijgen blini
Zoete aardappeltosti met gebakken vijgen
Zoete aardappeltosti met gebakken vijgen
Vijgen uit de oven
Vijgen uit de oven
Salade met vijgen, avocado en granaatappel
Salade met vijgen, avocado en granaatappel
Zoete aardappeltosti met gebakken vijgen
Zoete aardappeltosti met gebakken vijgen

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.