Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Bulgur met sharonfruit en kipshoarma

Recept time 25 min.
Recept time 4
Recept time Kookpan

Fruit toevoegen aan een salade is een gouden combinatie. Het fruitige van de sharonfruit past goed bij het kruidige van de kip. Goed voor de lunch of als hoofdgerecht.

Ingrediënten

Salade

  • 1 EAT ME sharonfruit
  • 125 g bulgur
  • 150 g kipdijvlees
  • 1 tomaat
  • 1 rode ui
  • 3 bosui
  • ½ el paprikapoeder
  • 1 el shoarmakruiden
  • 2 el olijfolie

Dressing/saus

  • 1 el EAT ME peterselie
  • 1 el EAT ME bieslook
  • 10 ml yoghurt
  • 2 el mayonaise
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl honing
  • 2 teentjes knoflook
  • peper en zout

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Bereid de bulgur door de bereidingswijze op de verpakking te volgen. Giet de bulgur vervolgens af en spoel koud. Laat goed uitlekken.
  2. Snijd de kip in dunne reepjes en meng met de olijfolie, het paprikapoeder en de shoarmakruiden. Laat de kip 5 minuten rusten.
  3. Was het sharonfruit en snijd in kleine blokjes, snijd ook de rode ui en de tomaat in kleine blokjes. Snijd de bosui in ringetjes.
  4. Maak nu de saus, pers de knoflook met een knoflookpers. Was de peterselie en bieslook en snijd vervolgens fijn. Meng dit samen met de yoghurt, de mayonaise, de mosterd, de honing en de knoflook tot een saus. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Verhit een koekenpan en bak de kipshoarma in 5 à 6 minuten gaar.
  6. Meng de kipshoarma met de bulgur en voeg de rode ui, tomaat en bosui eraan toe.
  7. Serveer de salade lauwwarm met de saus.
Enjoy

Meer recepten met bieslook

Avocado gevuld met gerookte zalm en ei
Avocado gevuld met gerookte zalm en ei
Kabeljauwfilet met gebakken pepino
Kabeljauwfilet met gebakken pepino
Pepino gevuld met parmaham
Pepino gevuld met parmaham
Couscous met kiwi
Couscous met kiwi
Gevulde eieren met guacamole
Gevulde eieren met guacamole

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.