Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Cactusvijg compote

Recept time 90 min.
Recept time 3
Recept time Kookpan

Kwark met vruchtencompote, wie vind dit niet lekker? Deze bijzondere compote van de zoet tot licht zure cactusvijg smaakt heerlijk in combinatie met romige kwark. Kies zelf het moment waarop je wilt genieten van dit gerecht, bijvoorbeeld tijdens het ontbijt of juist na het diner.

Ingrediënten

  • 4 EAT ME cactusvijgen
  • 1 EAT ME limoen
  • 125 g EAT ME bramen (garnering)
  • 100 g EAT ME rode bessen (garnering)
  • 150 g geleisuiker
  • 500 g halfvolle kwark

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Prik met een vork in de cactusvijg en snijd beide uiteinden van de vrucht af. Snijd vervolgens de schil in de lengte in. De schil kan nu gemakkelijk met een vork worden los getrokken. Snijd het vruchtvlees in grove stukken.
  2. Doe daarna de geleisuiker in een kookpan en voeg 150 ml water toe. Breng het geheel aan de kook.
    Voeg vervolgens de cactusvijg toe en kook het cactusvijgmengsel gedurende 10 minuten op laag vuur.
  3. Zeef het cactusvijgmengsel. Voeg de helft van de pitjes uit de zeef weer terug in de compote.
  4. Snijd daarna de limoen in tweeën. Knijp het sap nu uit de vrucht of gebruik hiervoor een vork.
    Voeg het sap van de limoen toe aan de compote en kook nog 2 minuten op laag vuur.
  5. Laat 10 minuten afkoelen op kamertemperatuur. Strijk de compote vervolgens uit in een grotere schaal
    en koel minimaal 1 uur in de koelkast.
  6. Vul een coupe of glas met halfvolle kwark en decoreer met 2 scheppen cactusvijg compote.
  7. Was de bramen en rode bessen. Garneer daarna iedere coupe met 3 bramen en een takje rode bessen.
Enjoy

Anderen bekeken ook

Meloen gevuld met fruit
Meloen gevuld met fruit
Kokoswater ijsjes
Kokoswater ijsjes
Yoghurt bowl met gele pitahaya
Yoghurt bowl met gele pitahaya
Havermoutpannenkoekjes met bramen
Havermoutpannenkoekjes met bramen
Shanghai paksoi en mango smoothie
Shanghai paksoi en mango smoothie

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.