Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Cactusvijg met geitenkaas

Recept time 10 min.
Recept time 2
Recept time Koekenpan

Ben je gek op geitenkaas en wil je graag een nieuwe combinatie proberen? De lichtzure tot frisse smaak van cactusvijg smaakt heerlijk met geitenkaas.

Ingrediënten

  • 1 EAT ME cactusvijg
  • 6 blaadjes lollo rosso sla
  • 6 plakken geitenkaas
  • 2 el pijnboompitten
  • 2 el honing

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Prik met een vork in de cactusvijg. Snijd beide uiteinden van de vrucht af. Snijd vervolgens de schil in de lengte in. De schil kan nu gemakkelijk met een vork worden los getrokken. Snijd het vruchtvlees daarna in plakken.
  2. Was de lollo rosso blaadjes en laat ze uitlekken.
  3. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze een goudbruine kleur hebben.
  4. Leg de blaadjes lollo rosso op het bord, leg hier overheen om en om de plakjes geitenkaas en cactusvijg.
    Bestrooi met pijnboompitten en druppel een klein beetje honing over het geheel.
Enjoy

Meer recepten met cactusvijg

Zoete aardappel salade met cactusvijgen
Zoete aardappel salade met cactusvijgen
Cactusvijg compote
Cactusvijg compote
Kabeljauw Picasso met cactusvijgen
Kabeljauw Picasso met cactusvijgen
Flensjes met mango, kiwi en cactusvijg
Flensjes met mango, kiwi en cactusvijg
Cactusvijg compote
Cactusvijg compote

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.