Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Carambola carpaccio

Recept time 20 min.
Recept time 4

Carambola is een super exotische vrucht die veel gebruikt wordt bij desserts. Wij hebben een heel verrassend recept gemaakt genaamd: carambola carpaccio. Ziet het er niet feestelijk uit?

Ingrediënten

  • 4 EAT ME carambola's
  • 15 g verse krulpeterselie
  • 3 el extra vergine olijfolie
  • 3 el limoensap
  • 3 el kokos-of agavesiroop
  • 2 appels
  • 2 stronken witlof
  • 25 plakjes coppa di parma

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Snijd de carambola's in dunne plakjes en verdeel ze over 4 borden.
  2. Snijd de peterselie fijn. Meng de olijfolie, limoensap en kokos- of agavesiroop tot een gladde dressing. Roer de peterselie erdoor. Verdeel de dressing over de carambola.
  3. Snijd de appels in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Haal de blaadjes van de witlof en leg op elk bord 5 blaadjes witlof. Vul ze met een plakje coppa en verdeel de appel erover.
Enjoy

Tip

Liever geen rood vlees? Vervang de coppa door plakjes gerookte kipfilet.

Meer recepten met carambola

Fruitspiesjes met carambola
Fruitspiesjes met carambola
Wentelteefjes met carambola
Wentelteefjes met carambola
Carambola tartes tatin
Carambola tartes tatin
Wentelteefjes met carambola
Wentelteefjes met carambola
Carambola limonade
Carambola limonade

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.