Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Ceviche van kabeljauw met passiefruit

Recept time 60 min.
Recept time 4

Wist je dat vis gaart door het in limoensap te leggen? Zo maak je ceviche van kabeljauw. Het frisse van de limoen past perfect bij het zoetzure van passiefruit. Een echte smaakbom op je bord.

Ingrediënten

  • 400 g superverse kabeljauw (sushikwaliteit)
  • 3 EAT ME passievruchten
  • 3 EAT ME limoenen
  • 1 el honing
  • ½ tl mosterd
  • 2 tomaten
  • 15 g verse bieslook
  • EAT ME eetbare bloemen (optioneel)
  • ½ bakje shiso purple cress (optioneel)
  • peper en zeezout

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Snijd de kabeljauw in dunne plakjes en leg ze dakpansgewijs in een platte schaal. Halveer de passievruchten en schep het vruchtvlees in een andere kom. Pers de limoenen uit en voeg het sap toe aan de passievrucht. Voeg de honing en mosterd toe. Houd 4 eetlepels van de dressing achter en schenk de rest over de kabeljauw. Dek af en laat minimaal 1 uur in de koelkast marineren. Het zuur van de limoen gaart de kabeljauw licht.
  2. Snijd de tomaat in vieren en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes en snijd de bieslook fijn.
  3. Verdeel de kabeljauw over 4 borden, schenk de rest van de dressing erover, bestrooi met de tomaat, bieslook en peper en zout naar smaak. Garneer eventueel met de bloemen en de cress.
Enjoy

Tip

Je kunt de kabeljauw heel goed vervangen door schelvis of een andere stevige witvis of zalm. Maar zorg dat de vis super vers is.

Rauwe vis bevat bacteriën en mogelijk parasieten. Deze worden door het marineren in zuur niet gedood. Dit gerecht is daarom niet geschikt voor zieken, kleine kinderen, zwangere vrouwen en ouderen.

Meer recepten met bieslook

Medjool dadelbuideltjes
Medjool dadelbuideltjes
Gevulde eieren met guacamole
Gevulde eieren met guacamole
Suikermaïs met kruidenboter
Suikermaïs met kruidenboter
Gevulde eieren met guacamole
Gevulde eieren met guacamole
Couscous met kiwi
Couscous met kiwi
Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.