Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Chilisoep

Recept time 60 min.
Recept time 4
Recept time Kookpan

Lekker pittig met veel smaak is deze chilisoep. De soep is door de rijke vulling een echte maaltijdsoep. Houd je van iets minder spicy? Laat de habanero en rawit pepers dan achterwege.

Ingrediënten

  • 1 EAT ME habanero peper
  • 1 EAT ME padrone peper
  • 1 EAT ME rawit pepers
  • 3 uien
  • 1 prei
  • 500 g tomaten
  • 200 g maïs
  • 300 g kidneybonen
  • 2 rode paprika's
  • 1 teentje knoflook
  • 500 g rundergehakt
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 el paprikapoeder
  • 2 el tex mex kruiden
  • 1 L water
  • 2 el olijfolie

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Snijd de uien, paprika en tomaten in blokjes en pers de knoflook. Was de prei en snijd in fijne ringen. Halveer de pepers, verwijder de zaadlijsten en snijd zeer fijn.
  2. Verhit olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook. Voeg het gehakt toe en bak gaar. Voeg alle overige ingrediënten toe en laat de soep 20 minuten op een laag vuur doorkoken.
Enjoy

Meer recepten met rawit

Roergebakken peultjes met shiitake en rijst
Roergebakken peultjes met shiitake en rijst
Rawit peper salsa
Rawit peper salsa
Pittige nasi
Pittige nasi
Rawit peper salsa
Rawit peper salsa
Pikante flespompoensoep
Pikante flespompoensoep

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.