Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Coquilles met mini rode bieten en mini venkel

Recept time 60 min.
Recept time 4
Recept time Koekenpan
Recept time Kookpan

Dit gerecht is heerlijk om te serveren tijdens de feestdagen of tijdens een bijzonder diner. Het zoete van de mini bieten en het frisse van mini venkel past perfect bij de zachte smaak van coquilles.

Ingrediënten

  • 200 g EAT ME mini rode bieten
  • 200 g EAT ME mini venkel
  • 1 bakje EAT ME eetbare bloemen
  • 250 g bloemkool
  • 1 appel
  • 12 coquilles
  • 1 bakje Borage cress
  • 50 ml slagroom
  • klontje roomboter
  • peper & zout

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Kook de bloemkool in 10 minuten gaar.
  2. Pureer de bloemkool met een staafmixer en voeg de slagroom toe. Breng op smaak met peper en zout. Warm de puree nog even goed door.
  3. Kook de mini bieten in circa 8 tot 10 minuten gaar en kook de mini venkel in een aparte pan in circa 4 tot 6 minuten gaar.
  4. Verhit de roomboter in een koekenpan en bak de coquilles aan beide kanten goudbruin.
  5. Snijd de appels in kleine blokjes.
  6. Veeg met een lepel de bloemkoolpuree over de borden.
  7. Halveer de mini venkel en mini bietjes en verdeel over de bloemkoolpuree.
  8. Verdeel de coquilles en blokjes appel over de bloemkoolpuree.
  9. Decoreer de borden met cressen en eetbare bloemen.
Enjoy

Meer recepten met driekleurig viooltje

Pruimen salade
Pruimen salade
Ceviche van kabeljauw met passiefruit
Ceviche van kabeljauw met passiefruit
Tonijntataki met eetbare bloemen
Tonijntataki met eetbare bloemen
Pruimen salade
Pruimen salade
Tonijntataki met eetbare bloemen
Tonijntataki met eetbare bloemen

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.