Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Couscoussalade met sharonfruit

Recept time 20 min.
Recept time 2
Recept time Kookpan

Kruidig en fruitig tegelijk, deze couscoussalade met sharonfruit. Door de couscous op te maken als kleine torentjes krijgt het gerechtje een chique uitstraling, perfect voor een bijzondere gelegenheid.

Ingrediënten

  • 2 EAT ME sharonvruchten
  • 10 g EAT ME bieslook
  • ½ rode paprika
  • 20 g walnoten
  • 2 plakken geitenkaas
  • 50 g couscous
  • 1 el gembersiroop
  • 1 el bruine suiker
  • 1 tl kaneel
  • peper & zout

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Kook de couscous volgens de bereidingswijze op de verpakking en laat afkoelen.
  2. Was de sharonvruchten. Schil de sharonvruchten en snijd vervolgens in kleine blokjes.
    Was de paprika, halveer en verwijder de zaadjes. Snijd daarna in kleine blokjes.
  3. Hak de walnoten grof.
  4. Was de bieslook. Snijd de bieslook stengels vervolgens grof.
  5. Meng de couscous met de paprika, bieslook, walnoten en de helft van de sharonfruitblokjes.
  6. Breng de salade op smaak met de gembersiroop, kaneel, peper en zout.
  7. Neem een ronde steekring en vul deze met couscous. Leg hierop een plak geitenkaas.
    Sluit de toren af met een aantal blokjes sharonfruit. Maak vervolgens een tweede torentje op het andere bord.
  8. Bestrooi beide torentjes met bruine suiker en karamelliseer met een crème brûlée brander.
Enjoy

Anderen bekeken ook

Salade met physalis bessen
Salade met physalis bessen
Salade met groene mini asperges
Salade met groene mini asperges
Pastinaakgratin
Pastinaakgratin
Mangosalsa
Mangosalsa
Noedelssalade met papaja
Noedelssalade met papaja

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.