Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Cranberries-appeltaart

Recept time 80 min.
Recept time 10
Recept time Oven

De klassieke appeltaart met een exotische twist. Verse cranberries zijn een lekkere toevoeging aan dit traditionele recept. Naast smaak, geven de bessen ook een mooi kleureffect.

Ingrediënten

  • 340 g EAT ME cranberries
  • 6 Jonagold appels
  • 1 pak appeltaartmix 
  • 200 g kristalsuiker
  • 1 tl vanillesuiker
  • 2 el honing
  • 1 zakje Taartina
  • 1 snufje kaneel

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 150°C.
  2. Bedek de bodem van een springvorm met een diameter van 26 cm met bakpapier.
  3. Bereid het appeltaartdeeg volgens de bereidingswijze op de verpakking.
    Verdeel het deeg over de bodem van de springvorm.
  4. Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd vervolgens in gelijke, kleine stukjes.
  5. Meng de appelstukjes met de kristalsuiker, vanillesuiker, honing, kaneel en cranberries.
    Verdeel het mengsel gelijkmatig over de deegbodem.
  6. Bak de taart af in circa 45 minuten.
  7. Maak de klem los van de springvorm en laat de taart afkoelen op een rooster.
  8. Voeg de juiste hoeveelheid vocht toe aan het zakje Taartina, zodat er gelei ontstaat.
    Verdeel de Taartina met behulp van een kwastje over de taart.
  9. Laat de taart minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast.
Enjoy

Anderen bekeken ook

Avocadocake
Avocadocake
Mango flensjestaart
Mango flensjestaart
Papaja soufflé
Papaja soufflé
Havermoutcake met sharonfruit
Havermoutcake met sharonfruit
Physalis clafoutis
Physalis clafoutis

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.