Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Cranberry havermoutkoeken

Recept time 30 min.
Recept time 15
Recept time Oven

Wie is er niet gek op koekjes? Vaak zijn koekjes heel zoet, daarom hebben we aan deze koekjes cranberries toegevoegd. Deze zijn lekker fris en brengen de smaken mooi in balans. Echte verwennerij met wat chocolade erin.

Ingrediënten

  • 175 g EAT ME cranberries
  • 250 g havermout
  • 450 g boekweitmeel
  • 50 g geraspte kokos
  • 150 g pure chocolade
  • 250 g rietsuiker
  • 250 g roomboter
  • 1 ei
  • 1 tl vanillesuiker
  • ¼ dl melk
  • ½ tl bakpoeder
  • ½ tl kaneel
  • zout

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Meng de boter met het ei, de rietsuiker en de melk.
  3. Voeg hier de kaneel, een snufje zout en de vanillesuiker aan toe.
  4. Voeg de bloem, het bakpoeder, de geraspte kokos en de havermout toe aan het beslag en meng dit goed.
  5. Hak de chocolade in kleine stukjes. Meng de chocolade en de cranberries vervolgens door het beslag.
  6. Verdeel het deeg in 15 stukken en maak hier bollen van. Druk ze vervolgens iets in.
  7. Bak de koeken circa 12 tot 15 minuten goudbruin.
  8. Laat de koeken ongeveer 30 minuten afkoelen.
Enjoy

Anderen bekeken ook

Rode bessen kwarkcakejes
Rode bessen kwarkcakejes
Havermoutcake met sharonfruit
Havermoutcake met sharonfruit
Quiche met peultjes
Quiche met peultjes
Havermoutcake met sharonfruit
Havermoutcake met sharonfruit
Zoete aardappelcake
Zoete aardappelcake

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.