Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Cranberry tulband met gesuikerde kumquats

Recept time 180 min.
Recept time 16
Recept time Oven

Deze cranberrytulband is de perfecte traktatie bij de koffie tijdens de kerstdagen. Extra feestelijk door de gesuikerde kumquats!

Ingrediënten

  • 175 g EAT ME cranberries
  • 4 EAT ME kumquats
  • 200 g zachte roomboter + klontje voor invetten
  • 200 g basterdsuiker
  • 100 g kristalsuiker
  • 200 g poedersuiker
  • 200 g bloem
  • 4 eieren
  • ½ tl bakpoeder
  • ½ tl kaneel
  • 2 el + 100 ml water

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 160°C.
  2. Meng de roomboter met de basterdsuiker in de keukenmachine en voeg de eieren toe.
  3. Voeg nu de bloem, de kaneel, het bakpoeder en het zout toe aan het beslag.
  4. Was de cranberries en meng ze voorzichtig door het beslag.
  5. Vet het tulbandblik in met een klontje boter en stort het beslag in de vorm.
  6. Bak de tulband in circa 45 à 50 minuten gaar en laat vervolgens goed afkoelen.
  7. Zeef de poedersuiker en mix met 2 eetlepels water tot een glazuur.
  8. Verwarm de rest van het water met de kristalsuiker en laat de suiker oplossen.
  9. Snijd de kumquats in dunne plakjes en voeg toe aan het suikerwater.
  10. Kook de kumquats circa 25 minuten en laat nog 15 minuten op laag vuur door pruttelen.
  11. Haal de kumquats uit de pan en laat afkoelen op een bakplaat.
  12. Verdeel het glazuur over de tulband en decoreer met plakjes kumquats.
Enjoy

Anderen bekeken ook

Tompouce met bosvruchten
Tompouce met bosvruchten
Rainbow cake
Rainbow cake
Flespompoenstrudel
Flespompoenstrudel
Blauwe bessen muffins
Blauwe bessen muffins
Mango paastaart
Mango paastaart

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.