Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Cranberrysoepje met mango

Recept time 90 min.
Recept time 4
Recept time Kookpan

Tijdens een lang diner wordt vaak een spoom geserveerd. Wij vinden het veel leuker om een koud cranberrysoepje tussendoor te serveren. Uiteraard ook heerlijk als voorgerecht!

Ingredi├źnten

  • 250 g EAT ME cranberries
  • 1 EAT ME mango
  • 2 dl rode wijn of rode port
  • 3 dl jus d'orange
  • 100 g Kristalsuiker
  • 100 g mascarpone
  • 1 sinaasappel
  • 1 tl vanillesuiker
  • ┬Ż tl kaneel
  • 50 g poedersuiker

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Breng de cranberries samen met de rode wijn of port, de jus d'orange, de vanillesuiker, de kristalsuiker en de kaneel in een pannetje aan de kook. Laat dit 5 minuten zachtjes doorkoken.
  2. Pureer met een staafmixer en wrijf de cranberrysoep door een zeef. Breng de soep eventueel op smaak met extra suiker of kaneel.
  3. Laat de soep 1 uur afkoelen.
  4. Klop intussen de mascarpone luchtig op met de poedersuiker en zet koud.
  5. Snijd de mango langs de pit doormidden of gebruik een mangosnijder. Gebruik nu een parisienneboor om mooie bolletjes uit de mango te halen.
  6. Was de sinaasappel en schraap zo dun mogelijk de schil van de sinaasappel met een dunschiller. Snijd de schil in dunne reepjes.
  7. Meng de helft van de reepjes door de mascarpone en bewaar de andere helft.
  8. Verdeel de soep over 4 schaaltjes. Verdeel de mangobolletjes over de schaaltjes.
  9. Doe op elk schaaltje een bolletje sinaasappel-mascarpone.
  10. Garneer met de sinaasappelschilletjes.
Enjoy

Meer recepten met mango

Kipburger met mango-kiwi salsa
Kipburger met mango-kiwi salsa
Mango-habanero saus
Mango-habanero saus
Passiefruit smoothie met mango en papaja
Passiefruit smoothie met mango en papaja
Ovenschotel met mango
Ovenschotel met mango
Kabeljauw Picasso met cactusvijgen
Kabeljauw Picasso met cactusvijgen

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.