Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Crostini’s met avocado

Recept time 30 min.
Recept time 12
Recept time Koekenpan

Ingrediënten

  • 3 EAT ME avocado's
  • 1 (volkoren) stokbrood
  • 1 teentje knoflook
  • 1 klein sjalotje
  • peper & zout

Topping 1:

  • 300 g champignons
  • 2 el olijfolie

Topping 2:

  • 250 g cherrytomaatjes
  • 1 tl zwarte sesamzaadjes
  • 1 tl witte sesamzaadjes

Topping 3:

  • 100 g kruidenkaas
  • 6 plakken parmaham

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Snijd het stokbrood in gelijke plakken van 1 cm dik.
  2. Snijd de avocado's rondom de pit door. Draai de 2 helften van elkaar af. Verwijder de pit en lepel het vruchtvlees uit de schil. Snijd 1 avocado in dunne plakjes en prak de andere 2 avocado's.
  3. Snipper het sjalotje, pers de knoflook met een knoflookpers en meng met de avocado. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Was de cherry tomaatjes en snijd in partjes.
  5. Snijd de champignons in plakjes, breng op smaak met peper en zout en bak in de olijfolie goudbruin.
  6. Besmeer 2/3 van de stokbroodjes met avocadopuree. Beleg de helft van de stokbroodjes met de gebakken champignons en de andere helft met de partjes cherry tomaatjes en sesamzaadjes.
  7. Besmeer de overgebleven stokbroodjes met kruidenkaas en verdeel daarop de plakjes parmaham en avocado. Voeg naar smaak peper en zout toe.
Enjoy

Meer recepten met avocado

Limoenkip met avocadosalsa
Limoenkip met avocadosalsa
Smoothie van papaja en passiefruit
Smoothie van papaja en passiefruit
Avocado omeletrolletjes
Avocado omeletrolletjes
Guacamole met mango en granaatappel
Guacamole met mango en granaatappel
Tonijntartaar met avocado
Tonijntartaar met avocado

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.