Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Duivelse mosselen

Recept time 15 min.
Recept time 2
Recept time Kookpan

Houd je van gekookte mosselen en van pittig eten? Ga dan snel aan de slag met deze duivelse mosselen.

Ingrediënten

  • 50 g EAT ME rawit pepers
  • 2 kilo grote mosselen
  • 1 sjalotje
  • 50 g taugé
  • 1 bosuitje
  • 4 teentjes knoflook
  • 100 ml ketjap
  • 50 ml sojasaus
  • 200 ml witte wijn
  • 1 snufje zout
  • 1 el olijfolie

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Was de mosselen en laat ze even in het water staan.
  2. Was de rawit pepers en snijd deze heel fijn. Snijd daarna de knoflook en het sjalotje fijn.
    Snijd het bosuitje in fijne ringetjes.
  3. Fruit de knoflook en het sjalotje met de olijfolie in een mosselpan voor 2 personen.
    Blus na 3 minuten af met de sojasaus, ketjap en witte wijn. Laat het geheel nog 1 minuut zachtjes koken.
  4. Neem de pan van het vuur en voeg de taugé, het fijngesneden bosuitje en het zout toe.
    Roer het geheel even door.
  5. Schep de mosselen uit het water en voeg de mosselen toe in de mosselpan.
    Breng vervolgens aan de kook met de deksel op de pan. Laat de mosselen 1 minuut doorkoken
    en schep de mosselen om. Laat vervolgens nog 1 minuut doorkoken en schep ze weer om.
    Herhaal deze stap totdat je de mosselen in totaal 4 keer hebt omgeschept.
  6. Serveer de mosselen in de mosselpan.
Enjoy

Tips

Combineren

Mosselen zijn lekker met diverse sausjes en in combinatie met brood of frites.

Let op

Rawit pepers zijn erg heet en scoren een 8 op de Hot Scale, waarbij 10 het meest heet is. Duivelse mosselen is daarom een pittig gerecht. Mocht je gevoelig zijn voor hete pepers of deze niet vaak eten, raden we je aan de Rawit pepers in een mindere hoeveelheid te gebruiken of door midden te snijden i.p.v. fijn te snijden, zodat je de pepers alleen meekookt en geen fijne stukjes peper met de mosselen mee eet.

Anderen bekeken ook

Bobotie met mango
Bobotie met mango
Papaja curry
Papaja curry
Parelcouscous met Bimi®
Parelcouscous met Bimi®
Noedelssalade met papaja
Noedelssalade met papaja
Zalmfilet met gember-soja marinade
Zalmfilet met gember-soja marinade

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.