Terug naar Recepten
Dutchie Cake

Dutchie cake

Verras je familie en vrienden tijdens Koningsdag of Bevrijdingsdag met deze fantastische rood-wit-blauw taart. Bak de cakes de dag van tevoren, verpak ze goed in plasticfolie en bouw de taart de dag zelf op.

Direct naar...

Ingrediënten

Cakes

  • Boter om in te vetten
  • 9 eieren
  • 300 g fijne kristalsuiker
  • 3 el vanillesuiker
  • 300 g bloem
  • Rode en blauwe voedingskleurstof
  • Zout

Decoratie

Keukenbenodigdheden

  • Mixer
  • Springvorm(en) 18 cm
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Bekleed de bodem van de springvormen met bakpapier en vet de randen in.
  2. Begin met het beslag voor de rode cake. Klop 3 eieren met 100 gram kristalsuiker en 1 el vanillesuiker met de mixer in 5-8 min. licht en luchtig of tot de suikerkristallen helemaal zijn opgelost. Zeef 100 gram bloem en 1 mespunt zout erboven en spatel de bloem en zout er zo luchtig mogelijk door. Spatel zo veel rode kleurstof door het beslag tot je een mooie rode kleur hebt.  Schep het beslag in de springvorm. Herhaal dit voor de blauwe en witte (zonder kleurstof) cake.
  3. Bak de cakes in ca. 20 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar. De cakes zijn gaar als je er lichtjes op drukt en de cake terug veert. Laat ze 15 min. op een rooster in de vorm afkoelen, verwijder de vorm en laat helemaal afkoelen.
  4. Klop de slagroom met de mascarpone en de suiker stijf met de mixer.
  5. Leg de blauwe cake op een mooi bord. Bestrijk met een laag slagroom en leg de witte cakelaag erop. Bestrijk met slagroom en leg de rode cakelaag erop. Bestrijk de taart rondom met een dikke laag slagroom.
  6. Decoreer de taart met aardbeien, frambozen, bramen en muntblaadjes.

Tip 1: In een oranje bui? Garneer de taart met physalis bessen.
Tip 2: Je kunt ook al het beslag in een keer maken en het vervolgens over 3 kommen verdelen. Beslag kan namelijk inzakken als het te lang staat.
Wil je extra stabiel beslag? Klop de eieren met de suiker dan eerst 3-4 minuten au bain-marie. Dan lost de suiker gemakkelijker op en door de warmte wordt het beslag wat steviger. Klop vervolgens nog 4 minuten door voordat je de bloem erdoor spatelt.

Enjoy!

Voedingswaarden per persoon

Energie
595 kcal
Eiwit
11 g
Vet
37 g
Waarvan verzadigd
23 g
Koolhydraten
54 g
Waarvan suikers
35 g
Vezels
2 g

Nog meer lekkers!