Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Eton mess met frambozen en rode pitahaya

Recept time 125 min.
Recept time 4

Ga jij voor een vrolijk en smakelijk 'zooitje'? Eton mess is een van origine Engels dessert waarbij alle ingrediënten als een rommeltje met elkaar worden gemengd. Dit is dan wel een erg lekker rommeltje natuurlijk! In deze variant combineren we de mooie pitahaya met frambozen.

Ingrediënten

Schuim

  • 4 eieren
  • 125 g poedersuiker
  • 125 g kristalsuiker

Topping

  • 250 g EAT ME frambozen
  • 1 EAT ME rode pitahaya
  • ½ EAT ME limoen
  • 20 ml slagroom

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 100 °C.
  2. Maak de mengkom schoon en vetvrij met een halve limoen.
  3. Scheid het eiwit van het eigeel en klop de 4 eiwitten stevig op. Voeg beetje bij beetje de suiker en de poedersuiker toe.
  4. Spuit met behulp van een spuitzak bolletjes eiwit op de bakplaat totdat het eiwit op is.
  5. Bak de meringues circa 2 uur in de oven en laat vervolgens 15 minuten afkoelen.
  6. Spoel de frambozen af en pureer 125 gram frambozen tot een gladde saus. Gebruik de andere 125 gram ter decoratie.
  7. Snijd de pitahaya verticaal doormidden en lepel vervolgens de vrucht uit. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  8. Klop de slagroom op yoghurt dikte.
  9. Maak de bordjes op en begin met een meringue, verdeel hierover de slagroom, daarna een paar lepels frambozensaus en decoreer met de blokjes pitahaya en frambozen.
  10. De overige meringues kunnen luchtdicht een aantal weken worden bewaard.
Enjoy

Anderen bekeken ook

Granadilla bavarois
Granadilla bavarois
Frozen yoghurt plaat
Frozen yoghurt plaat
Blauwe bessen pannenkoekjes
Blauwe bessen pannenkoekjes
Gegrilde baby ananas
Gegrilde baby ananas
Mango crumble
Mango crumble

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.