Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Filodeegbakjes met groene aspergeragout

Recept time 30 min.
Recept time 4
Recept time Oven
Recept time Kookpan

Wil je een makkelijk, vegetarisch en lekker voorgerecht maken tijdens de Kerst? Ga dan voor de aspergeragout in een knapperig filodeegbakje.

Ingrediënten

  • 500 g EAT ME groene asperges
  • 4 velletjes filodeeg
  • 250 g champignons
  • 50 g boter
  • 60 g bloem
  • 1 kleine ui
  • 1 liter melk
  • 2 groente bouillonblokjes
  • 2 el olijfolie
  • Peper

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Was de asperges. Snijd daarna de onderkant (1-2 cm) van de asperges eraf. Snijd de asperges is stukjes van 1 cm. Snipper de ui en snijd de champignons in kwarten.
  3. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de champignons en de asperges gaar, breng op smaak met een snufje peper.
  4. Verwarm de boter in een steelpannetje en voeg de ui toe.
  5. Bak de ui op een laag vuur glazig zonder dat de boter verkleurd.
  6. Roer de bloem erdoorheen en laat de roux een aantal minuten garen.
  7. Voeg 250 ml melk toe en roer totdat er een stevige massa ontstaat.
  8. Voeg langzaam de rest van de melk toe en blijf goed roeren zodat het niet gaat klonteren.
  9. Verkruimel de bouillonblokjes door de ragout en schep de asperges en champignons erdoorheen.
  10. Snijd het filodeeg in stukken van circa 10 bij 10 cm en bestrijk ze met olijfolie. Plaats de filodeegvelletjes overlappend in een muffintray zodat er een bakje ontstaat.
  11. Bak de filodeegbakjes in circa 7 á 8 minuten in de oven af.
  12. Vul de filodeegbakjes met de aspergeragout.
Enjoy

Meer recepten met groene asperges

Geroosterde groenten salade
Geroosterde groenten salade
Gevulde paprika met groene asperges
Gevulde paprika met groene asperges
Asperge-beefsalade
Asperge-beefsalade
Groene aspergesoep
Groene aspergesoep
Gegrilde groentespies
Gegrilde groentespies

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.