Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Flensjes met physalisjam

Recept time 45 min.
Recept time 4
Recept time Koekenpan
Recept time Kookpan

Flensjes met physalisjam is toch wel een van onze favoriete feestelijke desserts. De physalisjam geeft een zoete toevoeging aan de flensjes. Dat wordt smullen!

Ingrediënten

Beslag:
  • 100 g bloem
  • 200 ml melk
  • 2 eieren
  • snuf zout
  • klontje boter

Physalisjam:

  • 300 g EAT ME physalis
  • 3 EAT ME limoenen
  • 1 handsinaasappel
  • 120 g geleisuiker
  • 1 dl water

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Meng in een kom de bloem, melk, eieren en zout. Klop dit op tot een glad beslag.
  2. Ga nu verder met de jam. Verwijder de papieren omhulsels van de physalis. Was de bessen en halveer ze.
  3. Snijd de limoenen en de sinaasappel in tweeën en knijp het sap uit de vruchten.
  4. Meng alle ingrediënten voor de jam in een pan. Breng al roerend aan de kook. Laat de jam circa 10 minuten zachtjes doorkoken. Haal de pan van het vuur en laat de jam goed afkoelen.
  5. Verhit een klontje boter in een koekenpan. Bak 8 flensjes flinterdun.
  6. Leg 2 flensjes op een bord. Verdeel de physalisjam over de flensjes.
Enjoy

Meer recepten met limoen

Avocado-garnalen cocktail
Avocado-garnalen cocktail
Tropische sangria
Tropische sangria
Passiefruit margarita
Passiefruit margarita
Mangosteen ijsthee
Mangosteen ijsthee
Mango-passiefruitmousse
Mango-passiefruitmousse

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.