Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Flespompoen gevuld met stoofschotel

Recept time 100 min.
Recept time 4
Recept time Oven
Recept time Koekenpan
Recept time Kookpan

Zin in een lekker herfstig gerecht? Een stoofschotel is onwijs lekker en vult het huis met een heerlijke geur. De krachtige smaak van stoofschotel wordt versterkt als je het combineert met zoete flespompoen. Het ziet er ook nog eens mooi uit en daarnaast krijg je op deze manier ook je dagelijkse portie groente binnen.

Ingrediënten

  • 2 EAT ME flespompoenen
  • 800 g runderpoulet
  • 100 g verse gepelde dopererwten
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 rode ui
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 teentje knoflook
  • 4 dl water
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 el maïzena
  • 1 runderbouillonblokje
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Bestrooi de runderpoulet met peper en zout.
  2. Verwarm de olijfolie in een braadpan en bak de runderpoulet gedurende 3 minuten.
  3. Pers de knoflook met een knoflookpers en voeg toe aan de runderpoulet.
  4. Voeg de tomatenpuree en het laurierblad toe en bak circa 1 minuut mee.
  5. Blus af met water en breng vervolgens aan de kook.
  6. Zet het vuur laag en laat circa 60 à 70 minuten sudderen met de deksel op de pan.
  7. Snijd de stengel en de onderkant van de flespompoen. Snijd de flespompoen in de lengte doormidden. En verwijder de zaden met een lepel.
  8. Kook de pompoenen in circa 25 minuten gaar.
  9. Snijd de ui en de rode en gele paprika in blokjes.
  10. Haal de pompoen uit de pan en laat 10 minuten afkoelen. Lepel vervolgens een deel van het vruchtvlees uit de pompoen. Laat nog een deel van vruchtvlees achter in de schil voor de stevigheid.
  11. Prak het vruchtvlees en breng op smaak met peper en zout.
  12. Roerbak de rode en gele paprika, de rode ui en doperwten circa 3 minuten en voeg toe aan het vlees en laat nog ongeveer 15 minuten mee sudderen.
  13. Voeg een runderbouillonblokje toe en laat dit nog even meekoken.
  14. Meng de maïzena met 2 eetlepels water en meng tot een papje. Voeg dit toe aan het vlees.
  15. Breng op smaak met zout en peper.
  16. Verwarm de pompoenpuree ongeveer 3 minuten in een pannetje.
  17. Verdeel de stoofschotel over de uitgeholde pompoenen en serveer met de pompoenpuree.
Enjoy

Meer recepten met flespompoen

Pompoencurry
Pompoencurry
Gegrilde groentespies
Gegrilde groentespies
Gevulde flespompoen
Gevulde flespompoen
Pompoencurry
Pompoencurry
Pompoenhavermout met kruidnoten
Pompoenhavermout met kruidnoten

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.