Flespompoenrisotto - EATME Flespompoenrisotto - EATME
  • Flespompoenrisotto

Flespompoenrisotto

Recept time 20 min.
Recept time 4
Recept time Kookpan

In dit gerecht komen verschillende mooie smaken bij elkaar. De smeuïge risotto combineert mooi met de zachte pompoen. Dit dampende gerecht is heerlijk in de winter, maar ook lekker lauwwarm in de zomer. Altijd goed dus!

Ingrediënten

  • 1/2 EAT ME flespompoen
  • 20 g EAT ME basilicum
  • 1 rode ui
  • 300 g jonge spinazie
  • 400 g risottorijst
  • 1 teentje knoflook
  • 1 L water
  • 2 groente bouillonblokjes
  • 2 el olijfolie
  • 25 g pijnboompitten
  • 150 g geraspte Grana Padano
  • Gemalen peper

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Schil de flespompoen. Snijd de stengel en de onderkant van de vrucht. Snijd de flespompoen in de lengte doormidden en verwijder de zaden met een lepel. Snijd de pompoen in plakken en vervolgens in stukken.
  2. Breng 1 liter water aan de kook met 2 groentebouillonblokjes. Zet daarna het vuur laag.
  3. Snipper de ui en pers de knoflook met een knoflookpers.
  4. Was de basilicum en snijd fijn.
  5. Verhit olijfolie in een pan en fruit knoflook en ui totdat de ui zacht en glazig is.
  6. Voeg de blokjes pompoen toe en bak 3 minuten mee.
  7. Voeg vervolgens de rijst toe en bak 1 minuut mee. Blus af met 1/3e van de groentebouillon en roer dit zachtjes door.
  8. Zet het vuur laag en doe een deksel op de pan. Laat de rijst 2 minuten rusten, goed roeren en totdat al het vocht is opgenomen. Herhaal dit nog een keer.
  9. Voeg de spinazie en basilicum toe.
  10. Blijf roeren totdat de rijst gaar.
  11. Voeg de Grana Padano toe en breng op smaak met vers gemalen peper.
  12. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudbruin.
  13. Serveer de risotto met geschaafde Grana Padano en pijnboompitjes.
Enjoy

Anderen bekeken ook

Plaatpizza met zoete aardappel
Plaatpizza met zoete aardappel
Spaghetti aglio olio
Spaghetti aglio olio
Kipburger met mango-kiwi salsa
Kipburger met mango-kiwi salsa
Gambaspies met physalis bessen
Gambaspies met physalis bessen
Zalmfilet met limequats en baby courgette
Zalmfilet met limequats en baby courgette

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.