Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Frittata met Bimi® en shiitake

Recept time 35 min.
Recept time 4 à 5
Recept time Oven
Recept time Koekenpan
Recept time Kookpan

Een frittata is een Italiaanse variant op de omelet en je kunt er gemakkelijk meerdere groente aan toevoegen. Eet een grote punt met een salade als hoofdgerecht of een kleiner stukje als voorgerecht, snack of lunch.

Ingrediënten

  • 200 g EAT ME Bimi®
  • 100 g shiitake
  • 100 g gorgonzola
  • 1 rode punt paprika
  • 1 sjalot
  • 40 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 6 eieren
  • Peper en zout
  • 1 el olijfolie

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Breng een pan met water en een snufje zout aan de kook. Blancheer de Bimi® voor 4 minuten. Spoel de Bimi® hierna koud en laat deze uitlekken in een vergiet.
  2. Snijd de shiitakes in plakjes en de puntpaprika in dunne reepjes. Snijd de sjalot vervolgens in dunne reepjes.
  3. Kluts de eiren samen met de parmezaanse kaas los in een kom. Breng het mengsel op smaak met peper en zout.
  4. Vet een taartvorm in met de olijfolie en verdeel hierin de Bimi®, shiitake, sjalot en paprika.
  5. Schenk het eimengsel over de groente. Verdeel vervolgens de gorgonzola in kleine blokjes over het ei.
  6. Bak de frittata af in de oven in 15 tot 20 minuten.
  7. Serveer de frittata in zijn geheel of snijd in punten.
Enjoy

Anderen bekeken ook

Truffelaardappelsalade met avocado
Truffelaardappelsalade met avocado
Avocadosalade met basilicum dressing
Avocadosalade met basilicum dressing
Kip teriyaki met peulen
Kip teriyaki met peulen
Physalis focaccia
Physalis focaccia
Gekruide kip met peultjes
Gekruide kip met peultjes

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.