Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Frozen yoghurt plaat

Recept time 120 min.
Recept time 10

Ijs is natuurlijk heerlijk in de zomer. Wil je niet altijd zondigen voor het eten van een ijsje? Ga dan voor frozen yoghurt met fruit! Makkelijk te maken en lekker verantwoord!

Ingrediënten

  • 1 EAT ME kiwi
  • 8 EAT ME kumquats
  • ½ EAT ME mango
  • 50 g EAT ME blauwe bessen
  • 1 L yoghurt
  • 1 vanillestokje
  • 50 g gepelde pistache noten

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Schil de kiwi, halveer en snijd in plakken.
  2. Snijd de mango langs weerszijden van de pit of gebruik een mangosnijder. Snijd vervolgens een aantal reepjes in de pitloze stukken vruchtvlees, zonder door de schil heen te snijden. Doe dit daarna ook in de dwarsliggende richting, zodat er blokjes ontstaan. Lepel daarna de gesneden blokjes uit de mangoschil.
  3. Was de blauwe bessen en kumquats. Snijd de kumquats in plakjes en verwijder de pitjes.
  4. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap de vanillemerg uit het stokje.
  5. Meng de yoghurt met het vanillemerg.
  6. Bekleed een plaat met plastic folie en verdeel de yoghurt eroverheen.
  7. Verdeel het fruit en de pistachenoten over de yoghurt.
  8. Zet de yoghurtplaat minimaal 2 uur in de vriezer.
  9. Breek of snijd de yoghurtplaat in stukken om te eten.
Enjoy

Anderen bekeken ook

Bitterballen van zoete aardappel
Bitterballen van zoete aardappel
Sharonfruit ijstorentjes
Sharonfruit ijstorentjes
Zoet gevulde kumquats
Zoet gevulde kumquats
Saucijzenbroodjes van groene mini asperges
Saucijzenbroodjes van groene mini asperges
Bosvruchten met kwark
Bosvruchten met kwark

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.