Gambaspies met koriander-mangosalsa - EATME Gambaspies met koriander-mangosalsa - EATME
  • Gambaspies met koriander-mangosalsa

Gambaspies met koriander-mangosalsa

Recept time 30 min.
Recept time 4
Recept time Oven
Recept time Koekenpan
Recept time BBQ

Gamba's: gril ze aan een spies voor in de oven of op de barbecue. Met dit recept maak je hoe dan ook een lekkere combinatie van gamba met een zelfgemaakte koriander-mangosalsa. Exotisch lekker!

Ingrediënten

  • 2 EAT ME mango's
  • 2 EAT ME limoenen
  • 10 EAT ME aardbeien
  • 1 EAT ME rode cayenne peper
  • 5 g EAT ME koriander
  • ½ komkommer
  • 1 rode paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode ui
  • 16 rauwe gamba's
  • 3 el olijfolie
  • zout

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Pel de gamba's en meng ze met 1 eetlepel olijfolie.
  2. Snijd de knoflook en 1 gram koriander fijn. Was en halveer de cayenne peper, verwijder daarna de zaadjes.
    Snijd de helft van de cayenne peper in hele fijn stukjes.
  3. Meng de knoflook, koriander en peper samen met de gamba's in een schaaltje. Breng op smaak met zout.
    Laat de gamba's 10 minuten marineren.
  4. Verwarm de oven voor op 210°C.
  5. Snijd de mango langs weerszijden van de pit of gebruik een mangosnijder. Snijd vervolgens een aantal reepjes
    in de pitloze stukken vruchtvlees, zonder door de schil heen te snijden. Doe dit daarna ook in de dwarsliggende richting, zodat er blokjes ontstaan. Lepel daarna de gesneden blokjes uit de mangoschil.
  6. Was de komkommer, snijd over de lengte doormidden en verwijder de zaadjes. Snijd een halve komkommer vervolgens in halve ringen.
  7. Halveer daarna de paprika en verwijder de zaadjes. Was de paprika en snijd deze samen met de rode ui in blokjes.
  8. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en halveer.
  9. Snipper de overige koriander fijn en snijd de andere helft van cayenne peper in hele fijne stukjes.
  10. Snijd de limoen in tweeën. Knijp het sap uit de limoen.
  11. Meng daarna de mango, paprika, komkommer, rode ui, aardbeien, koriander en cayenne peper.
    Breng op smaak met 2 eetlepels limoensap. Zet de salsa in de koelkast om koud te worden.
  12. Rijg de gamba's op sjasliekpennen. Rijg op elke pen 4 gamba's, en gril de gambaspiesen in ongeveer
    6 tot 8 minuten in de voorverwarmde oven (of op de barbecue) gaar.
  13. Serveer de gambaspiesen samen met de koriander-mangosalsa.
Enjoy

Anderen bekeken ook

Medjool dadelbuideltjes
Medjool dadelbuideltjes
Zoete aardappel salade met mango
Zoete aardappel salade met mango
Suikermaïs met Mexicaanse boter
Suikermaïs met Mexicaanse boter
Zoete aardappelspies
Zoete aardappelspies
Beenham met tijm en suikermaïs
Beenham met tijm en suikermaïs
heart icon
For life logo

Goede en veilige werkomstandigheden
Betrokkenheid bij lokale gemeenschappen
Respect voor het milieu

Fair for Life logo

For Life programma, plus:
Fair Trade premium voor sociale projecten

Nature's Pride Foundation

Deze stichting is opgericht om lokale projecten te financieren in gemeenschappen waar onze unieke groenten & fruit vandaan komen. Het doel is economische groei en sociale verbetering te stimuleren van kleinschalige boeren, pakhuismedewerkers en hun families.

heart icon
For Life logo

Goede en veilige werkomstandigheden
Betrokkenheid bij lokale gemeenschappen
Respect voor het milieu

Fair for life logo

For Life programma, plus:
Fair Trade premium voor sociale projecten

meer over for life & fair for life
Nature's Pride Foundation

Deze stichting is opgericht om lokale projecten te financieren in gemeenschappen waar onze unieke groenten & fruit vandaan komen. Het doel is economische groei en sociale verbetering te stimuleren van kleinschalige boeren, pakhuismedewerkers en hun families.

meer over onze foundation
Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.
X

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste acties en nieuwste recepten!

Nu inschrijven
Schrijf je in