Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Gebakken witte asperges

Recept time 30 min.
Recept time 4
Recept time Kookpan

Witte asperges worden vaak gekookt gegeten, varieer eens met de bereiding van witte asperges door ze te bakken. Lekker met een frisse vinaigrette.

Ingrediënten

  • 500 g EAT ME witte asperges
  • 1 tl fijngesneden EAT ME dille
  • 1 tl fijngesneden EAT ME peterselie
  • 1 tl fijngesneden EAT ME bieslook
  • 3 L water
  • 15 g roomboter
  • 1 tl suiker
  • 1 tl zout
  • 5 el olijfolie
  • 1 tl honing
  • 1 tl mosterd
  • 3 teentjes knoflook
  • peper & zout

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Schil de witte asperges en snijd 1 cm van de onderkant af. Kook de asperges in circa 8 minuten met een snuf zout gaar. Laat vervolgens afkoelen.
  2. Breng een pan met 3 liter water aan de kook en voeg de roomboter, de suiker en het zout hieraan toe. Voeg de asperges toe aan het kokende water en haal de pan van het vuur. Laat 4 minuten staan en laat vervolgens uitlekken op keukenpapier.
  3. Maak intussen de vinaigrette meng hiervoor de dille, de peterselie, de bieslook, 3 eetlepels olijfolie, de honing en de mosterd in een keukenmachine. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Snijd de knoflook in vieren.
  5. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de asperges en knoflook goudbruin.
  6. Serveer de asperges op een grote schaal met de gebakken knoflook en vinaigrette.
Enjoy

Meer recepten met witte asperges

Witte asperge-omeletrolletjes
Witte asperge-omeletrolletjes
witte aspergesalade
witte aspergesalade
Witte asperges met olijventapenade
Witte asperges met olijventapenade
witte aspergesalade
witte aspergesalade
Witte asperge-omeletrolletjes
Witte asperge-omeletrolletjes
Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.