Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Gegrilde avocado met tonijnsalade

Recept time 25 min.
Recept time 4
Recept time BBQ

Avocado kun je op veel verschillende manieren bereiden. De smaak is zacht en romig, perfect dus om op de barbecue te grillen. De warme smaak van de gegrilde avocado is een perfecte smaakcombinatie met de frisse en koude smaken van de tonijnsalade.

Ingrediënten

  • 2 EAT ME avocado's
  • 5 g EAT ME bieslook
  • 1 blikje tonijn
  • ½ rode ui
  • 1 augurk
  • ½ rode paprika
  • 20 g kappertjes
  • 1 el mayonaise
  • 1 el ketchup
  • peper en zout

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Haal de tonijn uit het blik en laat uitlekken in een zeef.
  2. Snipper de ui fijn.
  3. Snijd de augurk, rode ui, paprika in kleine blokjes. Hak de bieslook grof.
  4. Meng alle ingrediënten met elkaar en roer daarna de kappertjes, mayonaise en ketchup door het mengsel heen. Breng daarna op smaak met peper en zout. Zet de tonijnsalade daarna apart
  5. Snijd de avocado rondom de pit door. Draai de twee helften van elkaar af. Verwijder de pit met een lepel.
  6. Leg de halve avocado's voor een paar minuten op de barbecue. Draai tijdens het grillen de avocado's een kwartslag, zodat er een mooi grill effect ontstaat op de avocado.
  7. Haal na een paar minuten de avocado's van de barbecue en vul ze met de tonijnsalade.
Enjoy

Meer recepten met avocado

Avocado tosti
Avocado tosti
Avocadomousse
Avocadomousse
Gevulde avocado
Gevulde avocado
Boerenbrood met avocado en ei
Boerenbrood met avocado en ei
Avocadocake
Avocadocake

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.