Facebook Instagram Pinterest Newsletter
  • Gamba op mango-flespompoenpuree

Recept time 40 min.
Recept time 10
Recept time Koekenpan

Wil je een feestelijk en frivool hapje serveren tijdens de kerst, verjaardagen of een andere leuke gelegenheid? Maak dan eens deze gegrilde gamba op een mango-pompoenpuree. De combinatie is perfect!

Ingrediënten

  • 1 EAT ME flespompoen
  • 1 EAT ME mango
  • 5 g EAT ME peterselie
  • 5 g EAT ME dille
  • 10 black tiger garnalen
  • 1 teentje knoflook
  • 3 el olijfolie
  • peper & zout
  • eetbare bloemen

Aan de slag

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Schil de flespompoen, snijd de stengel en de onderkant van de vrucht en snijd in de lengte doormidden. Verwijder vervolgens de zaden met een lepel.
  3. Snijd de flespompoen in grove stukken en leg ze op een bakplaat.
  4. Snijd de mango langs weerszijden van de pit of gebruik een mangosnijder. Snijd vervolgens een aantal reepjes in de pitloze stukken vruchtvlees, zonder door de schil heen te snijden. Doe dit daarna ook in de dwarsliggende richting, zodat er blokjes ontstaan. Lepel daarna de gesneden blokjes uit de mangoschil.
  5. Leg de mango bij de flespompoen op de bakplaat.
  6. Bak in 20 minuten in de oven gaar.
  7. Pers de knoflook met een knoflookpers en snijd de dille fijn.
  8. Meng de garnalen met de olijfolie, de knoflook, de dille, de peper en het zout.
  9. Gril de garnalen gaar in een grillpan.
  10. Pureer de mango en de flespompoen tot een gladde massa.
  11. Verdeel een laagje puree over de amuseglaasjes en leg hierop een eetbare bloem en een plukje peterselie.
  12. Steek een cocktailprikker door de gamba en hang deze in het glaasje.
Enjoy

Anderen bekeken ook

Vegetarische loempia met haricots verts
Vegetarische loempia met haricots verts
Kiwi-geitenkaasprikkers
Kiwi-geitenkaasprikkers
Mango-kip wrap
Mango-kip wrap
Guacamole
Guacamole
Gele pitahaya blini’s
Gele pitahaya blini’s

Lees meer over de gebruikte producten

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.